Ana SayfaKadınAğda lekesi nasıl geçer, nasıl çıkarılır? Ağda lekesine ne iyi gelir?

Ağda lekesi nasıl geçer, nasıl çıkarılır? Ağda lekesine ne iyi gelir?

- Advertisement -

Kadınlar genel olarak güzel görünmek isterler. Bu nedenle istenmeyen tüyler ile başa çıkmak için de doğru metotlar kullanılmalıdır. Ağda ise en fazla kullanılan yöntemler arasında yer alır. Ağda sonrası oluşan ağda lekelerinin giderilmesi için bazı detaylara dikkat edilmeli. Ağda Lekesi nasıl geçer, nasıl düzelir? Ağda Lekesine ne iyi gelir detayları ile derledik.

Ağda sırasında ya da sonrası cilde, kıyafetlere hatta bazen mobilyalara ağda bulaşarak istenmeyen lekelere neden olabilir. Bulaşan ağdanın sıcak olması bu lekelenmelere neden olur. Peki, ağda lekesi nasıl geçer? Kıyafetlerde oluşan ağda lekeleri nasıl çıkarılır? Cildinizdeki ağda lekeleri nasıl geçer?

İşte çok işinize yarayacak bilgiler.

CİLTTE OLUŞAN AĞDA LEKELERİ NASIL GEÇER?

CİLTTE OLUŞAN AĞDA LEKELERİ NASIL GEÇER?

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için sık tercih edilen yöntemlerden biri olan ağda, bazen cilde yapışarak hasar verir. Kızarıklıklara ve lekelenmelere neden olur. Özellikle sir ağda, sıcak ağda uygulamaları cildi yakarak kararmalara neden olur.

Ağda lekelerinin geçmesi için doğru yöntemler uygulanmalıdır. Sir ağda kullanıldıktan sonra eczaneden alınan bazı kremler ile ağda lekeleri geçirilebilir.

Bunun yanı sıra evde doğal yöntemler de uygulanabilir.

  • Cildinizde kalmış ağdayı çıkarabilmek istiyorsanız, ılık su ve vücut yağı kullanabilirsiniz.
  • Yoğurt ve limon maskesi kullanılarak ağda lekelenmelerinin önüne kolay bir şekilde geçilir.
  • Yanık ve kızarmış cildiniz için en iyi yöntem, Aloe veradır. Aloe vera cilt problemlerinin giderilmesinde çok önemli bir yere sahiptir. 
  • Yanık kremleri ve bepanthen içerikli kremler iyileşmeyi hızlandıracaktır.
AĞDA LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

AĞDA LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için ağda yoğun olarak kullanılır. Bu nedenle oluşan ağda lekelerini gidermek için de belli yöntemler kullanılır. Vücutta ağda yapılırken çok dikkatli davranılmalıdır. Evde ağda yapılırken dikkatli davranılmalıdır. Sonrasında ise lekenin tamamen soğuması beklenir. Bu şekilde ağda lekesi de sert bir hale gelecektir.

  • Ağda iyice soğuduktan sonra mutlaka üzerine 2 ya da 3 tane buz konulmalıdır.
  • Konulan buz da lekenin sertleşmesini sağlar.
  • Sertleşen ağda bıçak ve kaşığın tersiyle alınır.
  • Bu sayede leke oluşması önlenebilir.
  • Ağda çok sıcak yapıldığında lekelenme oranı da yüksek olacaktır.
  • Kalan ağdayı çıkartmak için ağdanın cinsine göre leke kalmaması için alkol (kolonya ve aseton) ile silinebilir. Bu işlemlerin üzerine normal yıkama yapılmalıdır.

Ağda ısıtılarak çıkarılmaya çalışılırsa leke kalır.

KUMAŞTAN AĞDA LEKESİ NASIL ÇIKAR?

KUMAŞTAN AĞDA LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Kıyafetlere veya halıya gelen ağda lekesini çıkarmak için çok dikkat edilmelidir. Halı ya da kıyafetlerin üzerine ağda lekesi damlarda mutlaka soğuması beklenmelidir.

Leke soğuduktan sonra birkaç tane buz konulur. Buzun erimesi ile yumuşayan leke kolay bir şekilde çıkacaktır.

Ayrıca sertleşmiş olan ağda bıçak ve ya kaşığın tersi ile dikkatli bir şekilde çıkarılır. Kıyafetlerin üzerine bulaşan leke ağda yağı ile çıkarılabilir.

Ağda yağı temiz bir bez üzerine dökülür. Bunun yanı sıra bez ile leke de giderilir. Bazı durumlarda ağda lekelerinin çıkarılması için aseton da kullanılmalıdır. Gliserin ağda lekesini çıkaran en etkili maddelerden birisidir. Sentetik tiner kullanılarak ağda lekelerinden de kısa bir süre içerisinde kurtulmak mümkün olacaktır. Sentetik tiner kullanılarak ağda lekesi olan bölge tarak ya da fırça yardımı ile kazınır. Bu şekilde ağda lekesi de halının üzerinden kolay bir şekilde temizlenebilir. 

AĞDA LEKESİ OLMAMASI İÇİN BUNLARA DİKKAT EDİN

AĞDA LEKESİ OLMAMASI İÇİN BUNLARA DİKKAT EDİN

Vücutta oluşan ağda lekelerinin giderilmesi ve acımaması için bazı detaylara dikkat edilmelidir.

Ağda yapılırken çok dikkatli davranılmalı.

Vücuda çok sıcak ağda yapılmamalıdır.

Özellikle yara ve ya cilt lekesi olan bölgelere de sıcak ağda yapılmamasına dikkat edilmelidir.

Ağda yapılan bölgeye soğuk buz konulur. Bu şekilde hem acı hem de leke afifler. Ağda lekesinin giderilmesi için bazı kremler de kullanılabilir.

Bu şekilde ağda lekesinin giderilmesi için evde doğal yöntemler de uygulanabilir. Özellikle yoğurt, ağda lekesini geçirirken tahriş olan bölgeyi de iyileştirir

- Reklam -