Ana SayfaKadınKuru cilt nasıl nemlendirilir?

Kuru cilt nasıl nemlendirilir?

- Advertisement -

Cilt Neden Kurur? Nasıl Nemlendirilir? Cildinizi nemlendirmek, daha genç görünmenin ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın kaçınılmaz bir parçasıdır. Nemli bir cilde sahip olmak için gerekli koşulları sağlamak çok önemlidir. Yeterli ve dengeli beslenmek, cilde uygun ve doğal ürün kullanmak ve mevsimsel etkilere göre bakım rutinini belirlemek cilt problemlerini ortadan kaldıracaktır.

İyi nemlendirilmiş bir cilt, çevresel faktörlerin vücudun iç dokularına yönelik etkisi için çok önemli bir rol oynamakta ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlamaktadır

Kurumuş bir cilt, bazen ciddi bir tanıyı gösteren bir semptom olarak görülebilmektedir. Ancak genellikle cilt kuruluğu, ciltteki nemi ortadan kaldıran çevresel faktörlerden kaynaklanır.

  • Sıcaklık ve nem seviyesinin mevsim koşullarına bağlı değişimleri ciltteki nemin kaybolmasına sebep olmaktadır. 
  • Sıcak su cilt ile temas ettiğinde cildin üzerindeki yağ tabakasını çıkartmaktadır. Cildin yağ tabakasının yok olması cildin hızla kurumasına sebep olmaktadır.
  • Cilt yağlardan oluşmaktadır ve dengeli beslenme de yağ bakımından beslenmiş bir cilt için oldukça önemlidir. Bu noktada yeterli miktarda antioksidan, omega-3, vitamin A, C, E içeren besinlerine alımına özen gösterilmelidir.
  • Cildin doğal yağını emen ve nem kaybına yol açan kimyasal içerikli temizleyiciler cildin kurumasına sebep olmaktadır.

Cilt kuruluğu, günlük cilt bakımı rutinini değiştirerek ve dış faktörlerin oluşturduğu semptomlara yönelik önlem alarak giderilebilmektedir. Cildi nemli tutabilmek için günlük cilt bakımını aksatmamak, sağlıklı beslenmek, güneşten korunmak ve bol su tüketmek oldukça önemlidir.

Günlük bakımda cilde nazik davranmak gerekmektedir. Çünkü nazik davranmak, kuruluğun ilerlemesi sonucunda oluşacak tahrişlere ve hassasiyetlere engel olacaktır.

  • Beslenme cildin nem dengesini etkiler

Omega-3 içeren gıdalar, taze sebze ve meyve ve hindistan cevizi yağını günlük diyetinize ekleyin. Sağlıklı bir cilt için yeterli ve dengeli beslenme önemli rol oynamaktadır.

  • Su içmek, nemlendirici sürmekten önemlidir

Yeterli miktarda su tüketilmediği zaman cildin dış tabakasındaki su miktarında azalma görülmektedir. Su miktarı azaldıkça ciltte kuruma ve pürüzler meydana gelmektedir. Bu sebeple cilt kuruluğunu önlemek için yeterli miktarda su içtiğinizden emin olmalısınız.

  • Fermente gıdalar cildiniz için harikadır

Fermente gıdaların tüketimi, bağırsaktaki yararlı bakterilerin beslenmesine katkı sağlamaktadır. Cilt sağlığı, bağırsak sağlığı ile de doğrudan ilgilidir. Diyetinize ekleyeceğiniz fermente gıdalar sayesinde cilt kuruluğunu azaltabilirsiniz.

  • Sıcaklık değişimleri cildi kurutur

Sıcak su yerine ılık su kullanarak nem kaybını önleyebilirsiniz. Soğuk kış günlerinde sıcak su ile duş almanız gerektiği takdirde duşun ardından hindistan cevizi yağı ile cildi mutlaka nemlendirebilirsiniz.

  • Ortamı nemlendirin

Isıtıcı ve klima kullanırken evi sıklıkla havalandırın. Kuruyan hava, cildinizin de kurumasına sebep olacaktır.

KURU CİLDE İYİ GELEN YÖNTEMLER

KURU CİLDE İYİ GELEN YÖNTEMLER

Kurumuş bir cildi evde uygulayacağınız yöntemler sayesinde kolaylıkla nemlendirebilirsiniz. Kuru cilt semptomlarını gidermek ve cildi nemli tutmak için evde uygulayabileceğiniz yöntemler ise şunlardır:

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, cilt tabakasındaki boşlukları doldurma işlevi gösteren doymuş yağ asitleri içermektedir. Bu sebeple cildi nemlendirme ve pürüzsüzleştirme noktasında oldukça etkilidir. Hindistan cevizi yağını başka hiçbir madde ile karıştırmadan günlük olarak cildinizin kuru yüzeylerine uygulayabilirsiniz.

Yulaf Banyosu

Yulaf ezmesi, antioksidan ve antieflamatuar özelliklere sahip olduğu için cildin kurumasını ve tahrişini yatıştırmaktadır. Yapılan çalışmalara göre yulaf kullanımının, cilt kuruluğu, pullanma ve pürüzlülüğünü karşı önemli klinik gelişmeler gösterdiği bilinmektedi

Doğal Nemlendiriciler

Cilt kuruluğunu yatıştıran ve nemlendiren bitki bazlı doğal yağlar ile cildinizi nemlendirin.

  • Zeytinyağı
  • Badem yağı
  • Avokado yağı
  • Buğday tohumu yağı
  • Keten tohumu yağı

- Reklam -