Ana SayfaKadınNioli (Niaouli) yağı faydaları nelerdir? Nioli yağı cilt üzerinde gerçekten etkili mi?

Nioli (Niaouli) yağı faydaları nelerdir? Nioli yağı cilt üzerinde gerçekten etkili mi?

- Advertisement -

Nioli yağı dezenfektan ve antiseptik özelliklerinden dolayı güzellik sektöründe krem, losyon ve sabun gibi ürünlerde kullanılmaktadır. Cilt üzerinde etkili esansiyel yağlardan olan nioli yağı nedir, ne işe yarar? İşte nioli yağı kullanımı ve faydaları…

NİOLİ NEDİR? NİOLİ BİTKİSİ VE YAĞI

NİOLİ NEDİR? NİOLİ BİTKİSİ VE YAĞI

Nioli ağacı(niaouli bitkisi,) okaliptüs gibi, niaouli de Myrtaceae familyasının Yeni Kaledonya ve Avustralya’ya özgü, yirmi beş metre yüksekliğe kadar büyüyebilen bir ağaçtır.

Jeolojik keşifleri sırasında Yeni Kaledonya’da nikel keşfeden Jules Garnier, batı kıyısı savanlarında niaouli ile karşılaştı. Seyahatnamesinde, “Adadaki ağaçların en hüzünlü ama en faydalısıdır, çünkü niteliklerini ve erdemlerini en mutsuz görünümün altında saklar” diye yazmıştır. 

Niali Esansiyel Yağı uçucu yağlar arasındadır ve yüzlerce yıldır kullanılmaktadır, ancak botanik olarak doğru bir şekilde tanımlanıp sınıflandırılması ancak son zamanlarda olmuştur. Fiziksel olarak diğer birçok bitkiye benzemesine rağmen, Niaouli Yağı kendi başına çok sayıda faydaya sahiptir.

NİOLİ YAĞI ÖZELLİKLERİ

NİOLİ YAĞI ÖZELLİKLERİ

Kalıcı ve kokulu yaprakları vardır ve yumuşak soluk kabuğu kağıt gibi kolayca yırtılabilir, bu nedenle kağıt kabuğu ağacı olarak da bilinir ve “deri ağacı” lakabıyla anılır.

Nioli yağı, bir buhar damıtma işlemi ile bitkinin genç yapraklarından ve dallarından elde edilir

Dünyevi, taze ve naneli bir aromaya sahiptir.

Rahatlatıcı, ferahlatıcı ve sakinleştirici. Cilt üzerinde etkilidir.

Ayrıca yüzeyleri temizlemek için iyidir. 

Okaliptüs yağlarına alternatif olarak kullanılabilir.

Niaouli ağaçları, kullanım için harika olan ancak vahşi doğada tehlikeli olabilen yüksek miktarda yağ üretir. Bu ağaçların yüksek yağ içeri onları orman yangınlarına karşı savunmasız kılıyor. Orman yangınlarında onların yüksek yağ içeriği onları yangına son derece duyarlı kılıyor ve söndürmeyi zorlaştırıyor.

NİOLİ YAĞI NE İŞE YARAR?

NİOLİ YAĞI NE İŞE YARAR?

Niaouli’nin çok yönlü, uçucu yağı vücudun bağışıklık savunmasını uyarır. Bir yara iyileştiricidir, cildi korur ve onarır. Solunduğunda sinüzit ve riniti tedavi eder. Ayrıca antiseptik, antiviral ve antifungal özelliklere sahiptir. Radyoterapi durumunda ışınlanmış bölgelere cömertçe uygulanabilir.

Nioli Yağı, son derece benzer özellikleri ve kokuları nedeniyle genellikle Çay Ağacı Yağı ile karıştırılır .

Niaouli’nin uçucu yağının kokusu, güçlü bir okaliptüs notası ile balzamiktir.

NİALU YAĞININ FAYDALARI

NİALU YAĞININ FAYDALARI

1- Antiseptiktir

Nioli yağı, çeşitli bakteri, mantar, virüs ve mikroplara karşı savaşabilen ve bunları ortadan kaldırabilen güçlü antiseptik özelliklere sahiptir.

Dr Couic Marinier, “ Nioli yağı bir ‘koruyucu’ görevi görebilir ve daha fazla enfeksiyonu önlemek için bu zararlı elementlerin vücuda girmesini durdurabilir” diye ekliyor .

2-Cilt yaralarını iyileştirir

Yaraları iyileştirme yeteneği ile Nioli Yağı, güçlü cicatrising özelliklerine sahiptir. İster yara izlerinin veya diğer kusurların görünümünü en aza indirmek istiyor olun, Nioli yağı cilt kusurlarını iyileştirmek için cilt hücrelerini ve dokularını yenileyebilir.

3. Uyarıcı etkiye sahiptir

Nioli yağı, vücuttaki çoklu süreçler ve sistemler için uyarıcı görevi görür. İyileştirilmiş vücut işleyişini teşvik etmek için kan dolaşımını ve hormonal salgıyı ve ayrıca sindirim sistemini uyarır.

4. Solunum sistemini güçlendirir

Hem balgam söktürücü hem de dekonjestan olarak Nioli yağının faydaları solunum sistemindeki tıkanıklığı ve aşırı balgamı giderme gücüne sahiptir.

Dr Couic Marinier’e göre, “ Nioli Yağı özellikle solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek için iyidir” 

5. Ateş düşürücü etkiye sahiptir

Nioli yağı bir febrifüjdür, yani enfeksiyonlarla savaşarak ve terlemeyi teşvik ederek ateşler sırasında vücut ısısını düşürmeye yardımcı olur.

Bir dereceye kadar, bu aynı zamanda vücudu detoksifiye etmeye ve ateşten daha hızlı kurtulmayı teşvik etmek için enfeksiyon nedenini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

NİOLİ YAĞI KULLANIMI

NİOLİ YAĞI KULLANIMI

Nioli yağı topikal olarak uygulanabilir. Okaliptus ailesinden gelen yağ, nane yağları gibi buhu yöntemiyle solunabilir. Uygun şekillerde oral yöntemlerle de kullanılması mümkündür.

  • Cilt üzerinde iyileştirici etki için nioli yağı taşıyıcı yağlarla karıştırılmalıdır.
  • Nioli uçucu yağını 1:1 oranında kuşburnu taşıyıcı yağı ile karıştırın. Tedavi edilecek alana masaj yaparak uygulayın.
  • 8 ila 10 damla nioli yağını bir çay kaşığı nötr taşıyıcı yağ ile karıştırın, nioli yağı bu şekilde ağrılı bölgelere masaj için kullanılabilir
  • 3 ila 5 damla nioli yağını bir kase sıcak suya dökün. Buhara fazla yaklaşmadan 5-10 dakika aralıklı olarak solunabilir.
NİOLİ YAĞI NE İŞE YARAR?

NİOLİ YAĞI NE İŞE YARAR?

  • Epidermise topikal olarak uygulandığında Nioli Yağı, akne izlerinin, lekelerin ve küçük kusurların görünümünü azaltmak için hücresel yenilenmeyi teşvik etmeye çalışır.
  • Güçlü antibakteriyel elementlerle cildi derinlemesine arındırmak için kullanılabilir. 
  • Gözeneklere nüfuz eder ve cildi toksinler, kirlilik ve serbest radikaller gibi zararlı kirliliklerden arındırır. 
  • Yaşlanma birincil endişenizse, Nioli yağı size genç bir ışıltı bırakmak için teninizi tonlar ve yeniler.

Nioli Yağı, keskin kokusu ve bir böcek ilacı işlevi görme yeteneği sayesinde, istenmeyen zararlıları doğal olarak uzaklaştırmak için ideal bir bileşendir.

NİOLİ YAĞININ KULLANIM ALANLARI

NİOLİ YAĞININ KULLANIM ALANLARI

  • Yüz temizleyicinize veya diş macununuza bir damla ekleyin
  • Su içeren bir sprey şişesine birkaç damla ekleyin ve ev yüzeylerini temizlemek için kullanın.
  • Yatıştırıcı bir masajın parçası olarak dahil edin
  • Sakinleştirici ve hoş bir aroma için Okaliptüs, Bergamot veya Lavanta esansiyel yağları ile dağıtın

DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

Niaouli’nin uçucu yağı yüksek düzeyde terpen içerdiğinden, buhu yöntemiyle kullanımlarda öngörülen kurallara titizlikle uyulmalıdır.

Hamile veya emziren kadınlar ya da solunum yolu sorunları olanlar doktora danışmalıdır.

- Reklam -