Ana SayfaKadınCildinizi yıpratabilecek 7 bakım ürünü

Cildinizi yıpratabilecek 7 bakım ürünü

- Advertisement -

Kozmetik sektörü yıllar içinde gelişse de bazı ürünler sağlıklı ve kusursuz cilt ihtiyacımızı sabote edebiliyor. Güzelleşmek uğruna deste deste para harcadığımız bu ürünler, cildimize zannettiğimizden daha fazla zarar veriyor olabilir. Eğer cilt sorunlarından muzdaripseniz, bir uzmana görünüp ardından önereceği bir bakım ürününü kullanmanızda fayda var. İşte cildinizi yıpratabilecek 7 bakım ürünü… / ÖZEL HABER

1- BÜYÜK PARTİKÜLLÜ PEELING'LER

1- BÜYÜK PARTİKÜLLÜ PEELING’LER

Cildinize günlük ya da haftalık düzenli olarak peeling uyguluyorsanız, bu durum zamanla cildinize zarar verecektir. Büyük parçacıklı peeling’ler cildin dış tabakasını kaldırır ve cilt bariyerine zarar verir. Peeling sonrasın cildiniz yağsızlaşabilir ancak sonrasında bu kuruluğu telafi etmek için daha fazla yağ üretmeye başlar.

2- BAZI AKNE TEDAVİLERİ

2- BAZI AKNE TEDAVİLERİ

Bazı topikal akne tedavileri cildinizin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir. Genellikle geçici olan bu durumda bile cildiniz kaşınmaya, soyulmaya ve hatta yanmaya devam edebilir. Oral akne ilaçlarının da ciddi yan etkileri vardır. Bu ilaçlar midenizi bozabilir veya baş dönmesi yapabilir.

3- GUA SHA TAŞI

3- GUA SHA TAŞI

Gua Sha taşlarıyla cildinize masaj yaparak kan dolaşımınızı artırabilir ve boyun ağrısını azaltabilirsiniz. Ancak cildinize masaj yaparken küçük kan damarlarının zarar görmesine neden olabilirsiniz. Bu da ufak çaplı kanamalara ve morarmalara neden olur.

4- KURU FIRÇALAMA

4- KURU FIRÇALAMA

Ölü derilerden kurutulmak için kuru fırçalama iyi bir seçenek olabilir ancak bu durum herkes için geçerli değil. Hassas cilde sahip olanlar kuru fırçalama nedeniyle tahriş olabilir. Egzama ve sedef hastalığında ise kuru fırçalama enfeksiyona neden olabilir.

5- MAKYAJ MENDİLLERİ

5- MAKYAJ MENDİLLERİ

Yüzünüzü alkollü mendillerle silmek, fazla yağı aldığı için mat bir görünüm elde etmenizi sağlayabilir. Ancak gerçekte bu mendiller cildin ihtiyaç duyduğu yağı yok eder ve sebum üretimini tetikler. Eğer sivilceleriniz varsa daha da kötüleştirir.

6- KİMYASAL PEELING

6- KİMYASAL PEELING

Haftada birden fazla kimyasal aşınmaya neden olan peeling ürünü kullanıyorsanız, cildinizin doğal yağ tabakasına zarar veriyorsunuzdur. Kimyasal içerikli ürünler iltihaplanmaya ve sivilcelere neden olabilir. Kimyasal aşındırıcılardaki sert maddeler cildi kaldırarak geride kırmızı ve tahriş olmuş bir cilt bırakır.

7- SİYAH NOKTA BANTLARI

7- SİYAH NOKTA BANTLARI

Burun bantları siyah noktaların yanı sıra ciltteki sebum ve ölü deriyi de alır. Gözeneklerin içindeki bazı bileşenler cildin sağlıklı yağ dengesini korurlar ve siyah nokta bantları onları kaldırdığından cilt yağa ve kire maruz kalabilir.

- Reklam -