Ana SayfaKadınKoreli kadınları şaşırtıcı güzellik sırları: Yüzünüzü her gün 10 saniye tokatlarsanız...

Koreli kadınları şaşırtıcı güzellik sırları: Yüzünüzü her gün 10 saniye tokatlarsanız…

- Advertisement -

Kore cilt bakımı son zamanlarda çok popüler hale geldi. Bu aslında şaşırtıcı da değil, oldukça pürüzsüz ve hassas bir cilde sahip olan Kore kadınlarının güzellik sırlarının etkilerinden sıklıkla bahsediliyor. Sizin için Kore’den ilginç ve etkili cilt bakım alışkanlıklarını derledik.

10 saniye kuralına uyun

10 saniye kuralına uyun

Bununla kastettiğimiz, ürünlerinizi mümkün olduğunca çabuk uygulamanız gerektiğidir. Duş aldıktan sonra 10 saniye içinde tonerinizi uygulamanız gerekir. Ne kadar uzun süre beklerseniz, cildiniz o kadar susuz kalır. Bu nedenle, bu nemi mümkün olduğunca çabuk kilitlemeniz gerekir. Spor salonundaysanız ve yanınızda toneriniz yoksa, nemlendiricinizi orada hızlı bir duş aldıktan sonra 10 saniye içinde uygulayın.

Kağıt maskenizi spor salonuna taşıyın

Kağıt maskenizi spor salonuna taşıyın

Kağıt maskeler Kore’de oldukça popüler. Nemlendirmeden peeling yapmaya ve cildi aydınlatmaya kadar çeşitli seçenekleri olan maskelerin kullanımı konusunda önemli bir tüyoları var. Kağıt maskenizden en iyi şekilde yararlanmak için, onları spor salonundaki veya spadaki buhar odasına getirmeniz gerekir. Gözenekleriniz açıldığında, kağıt maskeniz nemi kapatmanıza yardımcı olacaktır.

Yüz masajıyla kendinizi şımartın

Yüz masajıyla kendinizi şımartın

Koreliler için yüz masajı günlük bir temeldir. Kullanabileceğiniz birkaç masaj tekniği var ama işin özü şu: Cildinizin altındaki kaslara ve dokulara masaj yapmak için eklemlerinizi veya parmak uçlarınızı kullanın. Bu kan dolaşımını artırır ve yüzünüzden akan oksijeni alır. Bu, cildinizin parlak ve ışıltılı kalmasını sağlar. Yüzünüze günlük olarak masaj yapmak kırışıklıklarla savaşmaya yardımcı olur ve cildinizin zamanla yaşlanmasını önler.

Yüzünüzü bir kez yıkamayın

Yüzünüzü bir kez yıkamayın

Çift temizlik önemlidir. Koreliler için, hiç kimsenin yüzünü bir kez yıkamaması o kadar gerekli kabul edilir. Cildinizi derinlemesine temizlemek için önce makyajınızı çıkarmalı, ardından ikinci bir ürünle yüzünüzü tekrar yıkamalısınız.

Yüzünü tokatla

Yüzünü tokatla

Evet, bu zaten kulağa çılgınca geliyor! Ama Kore’de çok popüler bir teknik. Kore’deki kadınlar, kan dolaşımını hızlandırmak için günlük cilt bakım rutinlerini bitirdikten sonra en az 50 kez yüzlerini tokatlıyor. Yüz kaslarını da sıkılaştırır. Kulağa çılgınca gelebilir, ancak iş tokatlamaya gelince, ne kadar çok, ne kadar neşeli ve sert olursa o kadar iyi.

- Reklam -