Ana SayfaKadınİlişkilerde güç dinamikleri

İlişkilerde güç dinamikleri

İlişkiler her zaman güç dengesizlikleri tarafından yönetilir. Bu gücün kullanım şekli, cinsiyet değeri, sınıf, sosyal statü, eğitim, fiziksel güç ve ekonomik bağımsızlık gibi birçok yönden farklı etkiler alır. İlişkilerde güç dengeleri bir çok farklı faktörden etkilense de mutlu evliliklerin bazı ortak güç dengeleri vardır.

- Advertisement -

GÜCÜ PAYLAŞ

GÜCÜ PAYLAŞ

Her iki tarafın da gerçek anlamda güçlendirilmesinin daha mutlu ve sağlıklı bir aile oluşturduğunu anlamak önemlidir. 

Gücünüzü dengelemeyi ve aranızda görevleri paylaşmayı öğrenin, böylece hiçbiriniz yük hissetmezsiniz. 

Eşiniz ile doğru güç paylaşımı yapın, birbirinizin daha güçlü ve iyi olduğu yönleri parlatın. Sorumlulukların farklı alanlarda da olsa olabildiğince dengeli dağıldığına emin olun.

Karı koca, hem aile için ortak hedeflere hem de bireysel hayallere saygı göstermelidir.  Bu anlamda güçlerin birleşimi her iki tarafından beklentilerine daha yakın bir hayat sürmesini sağlar.

İradenizi empoze etmek ve tek yönlü iletişim hiçbir ilişkide yardımcı olmaz. Bir çıkmaza ve zedelenmiş egolara yol açar. Dinleme ve sorgulamayı kullanarak olumlu etki yapma becerisi, sadece isteğinizi istemekten veya dayatmaktan daha önemlidir.

 Konuşma konusunda da ortak bir dil ve duygularını anlatabilme konusunda eşit bir yaklaşım önemlidir. Karşıt düşüncelerde saygı ön planda olmalıdır.

Dürüst bir açık diyalog, her iki taraf da yetkilendirilmiş ve saygı duyulduğunu hissettiğinde çözümlere yardımcı olacaktır.

Erkek-kadın ilişkilerinde her zaman hassas bir güç dengesi olabilir, ancak uzun süreli bir ilişkinin yürümesi için her iki tarafın da güçlerini paylaşacak kadar güçlü hissetmesi gerekir.

- Reklam -