Ana SayfaKadınKışın sağlıklı parlayan bir cilt için ipuçları

Kışın sağlıklı parlayan bir cilt için ipuçları

- Advertisement -

Kışın kendisi daha az gün ışığı, sürekli titreme, daha fazla kazak, palto ve yapay ısıtıcılar anlamına gelir ve tüm bunlar cildiniz için felakettir. Soğuk havalarda cildinizi korumanız ve canlı görünmesini sağlamanız için yapmanız gerekenler var.

Soğuk havaları, belki de kar keyfini sevenler için en iyi sezon olabilir ancak kış ayları cildiniz için pek de öyle değil.. Soğuk havaların yarattığı en görünür etkiden biri cildimizdedir.

Pullu ve cansız cilt, soğuk mevsimde hepimizin mücadele etmesi gereken bir şeydir. Doğal ışıltı kaybolurken kuru ve pürüzlü bir cilt oluşur. Ne yazık ki hepimiz ne yapacağımızı biliyor olabiliriz ama kimsenin zamanı yok! İş, yaşam, aile ve arkadaşlarla, yükümlülükler asla bitmez ancak şanslısınız…

İşte uzmanından kışın cildinizi korumak için basit ve uygulanabilir ipuçlar

Cildinizi yıkamayı ihmal etmeyin. Soğuk havalarda cildinize su tutmayı pek sevmediğinizi biliyoruz ancak bu kan dolaşımını hızlandıracak ve cildinizin gözeneklerini açacaktır.

Sabah ve akşam mutlaka cildinizi temizledikten sonra su ile yıkayın

İlk ve en önemli adım sıcak suyla duş almaktan kaçınmaktır. Su her zaman ılık olmalıdır. Sıcak su cildimizi kaşındırır ve cildinizin kurumasına sebep olabilir.

Güne her zaman cildinizi nemlendirmek için iyi bir nemlendirici ile başlayın. Alternatif olarak, cildinizi onardığı ve anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için hindistancevizi yağı da kullanılabilir.

Soğuk havalarda C vitamini sizi sadece hastalıklardan korumakla kalmaz aynı zamanda cildinizin kolajen üretimini artıran ve onu parlatan harika bir kaynaktır.

Daha fazla C vitamini tüketerek kış aylarında cildinize de destek olun.

İpucu: Kırmızı biber, portakaldan daha güçlü bir c vitamini kaynağıdır.

Soğuk havalarda yoğun bir nemlendirici edinmek harika olabilir. Cildiniz soğuk havalarda ve evde yanan ısıtıcılar nedeniyle kurumaya daha fazla meyillidir.

Yapmanız gereken ise basit, sabah ve akşam rutinlerinin yanı sıra gün içinde aklınıza geldiğinde cildinizi nemlendirin.

Cildinizi sağlıklı hale getirmek için iyi bir ev yapımı yüz paketi arıyorsanız, o zaman sizin için bir çözümümüz var. Yulaf ezmesi ve sütlü yüz paketi cildinizde harikalar yaratır. Tek yapmanız gereken yulaf ezmesi ve sütten kalın bir macun yapmak. Birkaç damla bal da ekleyebilirsiniz (eğer cildiniz fazla kuruysa). Tüm yüzünüze uygulayın ve kurumasını beklerken göz altlarınızı beslemesi için birer parça salatalık koyabilirsiniz.

Tamamen kuruduktan sonra ılık su ile durulayın.

Cilt bakımınıza özen gösteriyorsanız, özellikle kış aylarında cildinizin için profesyonel bir cilt bakımı düşünmelisiniz.

Cilt bakımı cildinizi temizleyecek ve en ideal şekilde nemlendirecektir sonrasında sizin yapacağınız günlük rutininiz cildinizin soğuk havalarda yıpranmasını engeller.

- Reklam -