Ana SayfaKadınMevsimler ve cinsel istek arasında ilişki var mı?

Mevsimler ve cinsel istek arasında ilişki var mı?

- Advertisement -

Mevsim değişimleri sağlığımız ve ruh halimiz üzerinde bazı etkiler yaratıyor. Peki cinsellik için de bu durum geçerli mi? Mevsimlerin cinsel istek üzerindeki etkilerine bir göz atalım.

LİBİDODA MEVSİMSEL DEĞİŞİKLİKLER

LİBİDODA MEVSİMSEL DEĞİŞİKLİKLER

Yaz aylarında içimiz kıpır kıpır olur. Hatta ‘yaz aşkı’ diye bir kavram bile var. Tüm bunlar yaz aylarında libidonun daha da yükseldiğini düşünmemize neden olur. Oysa ki yaz mevsimi cinsel isteğin azaldığı mevsimdir. Bu konu üzerine yapılmış bir araştırma da var. 

CİNSEL İSTEK BU MEVSİMLERDE ARTIYOR

CİNSEL İSTEK BU MEVSİMLERDE ARTIYOR

Erkekler ve kadınlar üzerinde yapılan bir çalışmada araştırmacılar, iki tarafın da yaz aylarında testosteron seviyelerinde düşüş olduğunu ortaya gördü. 

Yapılan çalışmada Aynı çalışmada kadın ve erkeklerin testosteron seviyelerinin sonbaharda, yaz aylarının aksine ciddi bir artış yaşadığı da bulundu.

EKİM VE KASIM AYI ZİRVE YAPIYOR

EKİM VE KASIM AYI ZİRVE YAPIYOR

Sadece erkekler üzerinde yapılan ikinci bir çalışma, ekim ve kasım aylarında testosteron seviyelerinde zirve yaşandığı tespit edildi. Yani çiftler için cinsel isteğin zirve yaptığı dönem sonbahar ayları olarak belirlendi. 

SOĞUK HAVALARDA DAHA ÇEKİCİ GELİYOR

SOĞUK HAVALARDA DAHA ÇEKİCİ GELİYOR

Bazı araştırmalar soğuk kış aylarında erkeklerin cinsel isteklerinin azaldığını söylerken başka bir araştırma sonucuna göre ise erkekler soğuk aylarda kadının bedenini daha çekici buluyor.

LİBİDOYU ARTIRMANIN YOLLARI

LİBİDOYU ARTIRMANIN YOLLARI

Neyse ki, libidonuzu ve testosteron seviyelerini artırmak için yapabileceğiniz pek çok şey var. Bunlardan bir tanesini beslenme rutininize göz atmak ve sorun varsa düzenlemek. Avokado ve somon gibi doğal yağlar bakımından zengin besinler tüketmek hormonları dengelemeye yardımcı olur ve libidoyu da artırır.

Egzersiz yapmak cinsel isteği artırmanın en iyi yollarından biridir.

- Reklam -