Ana SayfaKadınCilt bakımına özen gösterenlere 10 profesyonel ipucu

Cilt bakımına özen gösterenlere 10 profesyonel ipucu

- Advertisement -

Cilt bakımı nasıl yapılır? Uzmanlar cildinizle ilgilendiğinizde bunun karşılığını alacağınızı belirtiyor. Evde cilt bakımı yaparken atladığınız noktalar ve sıklıkla yapılan hatalar güzelliğinize gölge düşünmesin. Cildine özen gösterenler için profesyonellerden 10 ipucu…

GÜZELLİK İKSİRİ "RETİNOL" VE KULLANIMINA DİKKAT

GÜZELLİK İKSİRİ “RETİNOL” VE KULLANIMINA DİKKAT

Retinol özellikle son dönemin en gözde güzellik parçalarından biri. Aslında o retinoleid ailesinden bir tür A vitamini ve cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlıyor.

Retinol’ün en iyi yanı ise, dermisteki kolajen miktarını arttırması.

Retinol’ü eczanelerden ve internetten kolayca satın alabilirsiniz farklı retinol seviyelerine dikkat edin, yeni başlıyorsanız azdan başlayın.

Retinol ile ilgili en önemli ve sık karşılaşan risk cilt tahrişidir. Uzmanlar bu konuda önemli bir ipucu veriyorlar…

Dermatolog Ife Rodley, retinole tahriş riskine hazırlık olarak minimal miktarlarla başlanması -2-3 gece de bir yapılacak uygulamalarla kontrollü olarak arttırılması gerektiğini gerektiğini söylüyor.

  • Yüzünüze retinol sürmeye kontollü ve yavaş başlayın, zamanla arttırın.
  • Tüm yüzünüz için kullanacağınız miktar bezelye büyüklüğünü geçmesin
  • Retinolü sadece geceleri kullanın
SOĞUK CİLDİNİZİ NASIL GÜZELLEŞTİRİR

SOĞUK CİLDİNİZİ NASIL GÜZELLEŞTİRİR

Güzellik konusunda en sık yapılan hatalar güzellik ürünlerini buzdolabında saklamaktır. Kimyacı Danné Montague-King, daha düşük sıcaklıklarının ürünün raf ömrünü uzatmayacağının altını çiziyor.

Uzmanlar, soğuğun şişkinliği ve ödemi atıcı, kan dolaşımı hızlandırıcı etkisinden faydalanmak istiyorsanız bunun için ürünlerinizi dolaba koymak yerine soğutucu buz torbaları edinmenizi tavsiye ediyor.

Buz torbaları için yumuşak bir kılık alabilirsiniz. Böylece yüzünüz için her zaman hazır, yumuşak soğutucularınız olur. Soğuk cildiniz için oldukça yararlıdır kısa hafif preslerle cildinizi canlandırabilirsiniz

UZMANINA KULAK VERİN: ASLINDA ÇOK PAHALI ÜRÜNLERE İHTİYACINIZ YOK

UZMANINA KULAK VERİN: ASLINDA ÇOK PAHALI ÜRÜNLERE İHTİYACINIZ YOK

Pahalı ürünlerin çoğunun daha ucuz muhadillerinden farklı bir iş görmediğini söyleyen Dermatolog Kavita Mariwalla, bizi mutlu ediyor! Her şey iyi formülizasyonla ilgili diyor ve bununla birlikte C vitamini gibi bazı bileşenlerin etkili şekilde formüle edilmesi işlevselliği açısından önemlidir bu biraz daha maliyetli olabilir diye ekliyor.

Peki ne yapmalıyız?

Mariwalla’nın bu konudaki önerisi, özellikle temizleyiciler ve nemlendiriciler için fazla para harcamaya gerek olmadığı yönünde. Cildinizin ihtiyacınıza göre araştırmalar yapın, reklamları değil etiketleri okuyun ve sizin için uygun bileşenlere sahip ürünü bulun diyor.

GÜNDE İKİ KERE TEMİZ CİLDE NEMLENDİRİCİ

GÜNDE İKİ KERE TEMİZ CİLDE NEMLENDİRİCİ

Kadın ve erkek hangi yaşta, hangi cilt tipine sahip olursanız olun, cildinizi nemlendirin.

Evet, yağlı ciltlilerin de nemlendirmeye ihtiyacı var çünkü yağlı cildinizde susuz kalıyor.

Öte yandan Dermatolog olan Stacy Chimento önemli bir ipucu veriyor: ” Dehidrasyon da yağlanmaya neden oluyor olabilir” yani cildinizi iyi nemlendirmediğinizi için yağlı cilt sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

Yağlı ciltler için hafif, yağsız formüllü nemlendiriciler seçmek ideal olacaktır.

CİLDİNİZİ İÇİNDEN BESLEMEK İÇİN MEDİKAL UYGULAMALARI DENEYİN

CİLDİNİZİ İÇİNDEN BESLEMEK İÇİN MEDİKAL UYGULAMALARI DENEYİN

Cildinize toplkal yollarla uyguladığınız ürünlerin yanı sıra ara sıra cildinizi şımartın ve enjekte yöntemiyle cildinizi beslemeyi deneyin

Dermatolog Hadley King, “Topikal ürünler antioksidanlar, UV ve mavi ışık koruması, nemlendirme ve eksfoliasyon gibi faydaları için çok önemli. Ancak enjekte edilebilen ürünlerin yapabileceği şeyleri başaramazlar.” diyor.

Vitamin aşısı, botox gibi işlemler, derinin alt tabakasına ya da gerektiğinde daha derine ulaşarak etkisini gösterir ancak topikal kremler o kadar derine nüfuz edemez.

Dermatoloğunuzla konuşup, cildiniz için ideal vitamin kokteyl için destek isteyebilirsiniz.

 

GÜNEŞ KORUYUCU HAKKINDA BAZI ÖNEMLİ NOKTALAR

GÜNEŞ KORUYUCU HAKKINDA BAZI ÖNEMLİ NOKTALAR

Söz konusu güneşten gelen zararlı ışıklardan korunma olduğunda SPF’si çok yüksek ürünler almak yeterli değil… hatta belki de gerekli değil. Cilt bakımı için oldukça önemli bir yere sahip olan güneş kreminizi seçerken şu noktalar dikkat edin.

SPF güneş yanığına neden olan UVB ışınlarına karşı koruma gücüdür

Dr. King. “SPF 100 ve SPF 50 arasındaki UVB korumasındaki fark iki katı koruma sağlamaz. SPF 100, UVB ışınlarının %99’unu engellerken SPF 50, %98’ini engeller” diye açıklıyor.

Güneş kremi seçerken en az SPF 30 ile hem UVA hem de UVB ışınlarını engelleyen formüllü bir krem yeterli olacaktır.

GÖZ ALTI KARARMALARI SİZİ DAHA YAŞLI GÖSTERİR

GÖZ ALTI KARARMALARI SİZİ DAHA YAŞLI GÖSTERİR

Göz çevresindeki kararmalardan muzdaripseniz ve bunu sadece yorgunluğa bağlıyorsanız haklısınız yorgunluk göz altınıza etki edebilir ancak bundan daha çok etkileyen şey aslında kan dolaşımı…

Montague King kan ve sıvıların verimli şekilde dolaşmamasının göz altındaki kararmanın nedeni olduğunu söylüyor. Ona göre bunun iki temel nedeni var;

  • Demir eksikliği
  • Yetersiz oksijen

Gün içerisinde birçok kez nefesinizi fark etmeden tuttuğunuzu biliyor musunuz? Daha fazla oksijen için nefes çalışmaları yapmanın vakti geldi. Şimdi derin bir nefes alın.

Dr. Montague King, bu konuyla ilgili kafein içeren bir göz kremi tavsiye ediyor.

GÖZENEKLERİNİZE DİKKAT EDİN, ONLAR PÜRÜZSÜZ CİLDİN TEMELİ

GÖZENEKLERİNİZE DİKKAT EDİN, ONLAR PÜRÜZSÜZ CİLDİN TEMELİ

Büyük, küçük açık ya da kapalı gözenekler… cildinizin ne kadar mat, ne kadar parlak, ne kadar pürüzsüz göründüğü onlarla alakalı… Cilt havasız veya nemsiz kaldığında gözenekler daha fazla ve rahat beslenebilmek için genişler bu da cildinizin daha pürüzlü durmasına neden olur.

Dr. Chimento, “Gözenekler kepenkler gibi açılıp kapanmaz bunun yerine genişler ve geriler” diyor. Demek ki büyüdükleri gibi küçülebiliyorlar. İşte bu konuda onlara yardım etmek de bize düşüyor.

Demek ki formül basit; içten ve dıştan nemli, temiz ve hava alan cilt eşittir küçük gözenekler… onlara küçülmeleri için doğru bakımı yapın ve zaman tanıyın.

CİLDNİZİN NASIL YAŞLANACAĞI SADECE GENETİĞİNİZLE İLGİLİ BİR KONU DEĞİL

CİLDNİZİN NASIL YAŞLANACAĞI SADECE GENETİĞİNİZLE İLGİLİ BİR KONU DEĞİL

“Elbette genetik büyük bir rol oynar ancak cilt yaşlanması karmaşık bir süreçtir ve hem içsel hem de dışsal faktörler tarafından belirlenir” diyor Dr. King. Dolayısıyla, cildinizin yaşlanmasında güneşin verdiği hasarlar, kirlilik, stres ve sigara gibi şeyleri içeren dış faktörler hakkında çok daha fazla kontrolünüzün olduğunu unutmayın.

HER ZAMAN GÜNEŞ KORUYUCUSU

HER ZAMAN GÜNEŞ KORUYUCUSU

Yılın 365 günü, yağmurda veya güneşte ve hatta içerideyken bile güneş kremi sürmenin, muhtemelen cildinizin sağlığı için yapabileceğiniz en iyi şey olduğunu unutmayın.

Dr. Mariwalla, “Ultraviyole ışık ara vermez ve siz de güneş kreminizi sürmeye ara vermemelisiniz” diye uyarıyor. “Güneşi göremeyebilirsiniz ancak ultraviyole radyasyonun gün ışığında mevcut olduğunu ve bulutlu bir gün olsa bile her zaman güneşten yayıldığını unutmayın. Yaşlanmaya ve cilt kanserine neden olan ultraviyole ışıktır” diye açıklıyor.

- Reklam -