Ana SayfaKadınSpirulina ile cilt bakımının inanılmaz faydaları

Spirulina ile cilt bakımının inanılmaz faydaları

- Advertisement -

Gezegendeki en besleyici gıdalardan biri olan spirulina, vücudumuza olan faydalarının yanı sıra cildimizi de besliyor. Spirulina tozu ile yapacağını maskelerle cildinizi iyileştirebilir ve lekeleri giderebilirsiniz. İşte spirulinanın cilde faydaları ve spirulina maskesi tarifleri… /ÖZEL

SPİRULİNA NEDİR?

SPİRULİNA NEDİR?

En besleyici gıdalardan biri olan spirulina, mavi- yeşil alg ya da siyanobakteridir. Tam bir protein kaynağı olan spirulina, vücudumuz için gerekli amino asit, omega-3 yağları, B vitamini ve demir gibi birçok besini içeriyor. Tüm bu özellikleri, spirulinanın harika bir cilt bakımı ürünü olmasını sağlıyor.

SPİRULİNANIN CİLDE FAYDALARI

SPİRULİNANIN CİLDE FAYDALARI

Spirulina üzerine yapılan araştırmalar, cilt sağlığına büyük katkıda bulunduğunu ortaya çıkardı.. Spirulina, cildin görünümünü iyileştirmek için bağırsak sağlığını olumlu olarak etkiliyor.

Healthline’a göre, sağlıklı bağırsaklar, ciltteki iltihabın düzelmesini sağlayabilir. Spirulina, sağlıklı bağırsak mikrobiyotasını destekler ve daha iyi bir cilde kavuşmanızı sağlayabilir.

Yapılan bazı araştırmalar, spirulinanın yaşlandıkça düşen bağırsak sağlığını olumlu etkilediğini de gösterdi. 2017 yılında yapılan bir araştırma, spirulinanın yaşlanma sürecindeyken sağlıklı bağırsak bakterilerini koruyabileceğini buldu.

Spirulinanın topikal uygulaması da fayda sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre, spirulinanın toz haline getirildikten sonra maske olarak kullanılması, antioksidan, parlatıcı ve nemlendirici etki sağlıyor.

YAŞLANMA KARŞITI

YAŞLANMA KARŞITI

Spirulina, içerdiği birçok antioksidan sayesinde yaşlanmayı geciktirebilir ve iltihabı önleyebilir. Serbest radikallerle savaşır ve bu sayede kırışıklıklara ve yaşlanmaya yol açan cilt hasarını önler. Serbest radikaller ortadan kalkınca hücresel antioksidanlar etkinleşir.

Spirulina ayrıca cildi diri turan ve vücudun kolajen üretimini destekleyen glisin ve prolin de dahil olmak üzere birçok önemli amino asit içerir.

KOLAJEN ÜRETİMİNİ SAĞLAR

2019’da yapılan bir araştırma, spirulinanın vücutta kolajen üretimini sağlayan dermal fibroblast hücrelerini artırdığını ortaya çıkardı. Bu sayede cildin sıkılaşmasını sağlıyor.

TOKSİNLERİ GİDERİYOR

TOKSİNLERİ GİDERİYOR

Spirulina vücuttaki ve ciltteki toksinleri ortadan kaldırabilir. 2006’dan daha eski bir çalışmada, kronik arsenik zehirlenmesi olan 41 hasta, 16 hafta boyunca günde iki kez spirulina özü ve çinko aldı. Çalışmanın sonuçları, spirulina özü ve çinkonun arseniği yüzde 47,1 oranında attığını buldu. Yine de daha fazla araştırma gerekiyor.

MANTARI ÖNLEYEBİLİR

Bazı çalışmalar, spirulinanın antifungal özelliği sayesinde ciltteki mantarı önlediğini buldu. 2017’de yapılan araştırma spirulinanın kandida tedavisi için topikal olarak kullanılabileceğini buldu.

CİLT PROBLEMLERİ İÇİN SPİRULİNA

CİLT PROBLEMLERİ İÇİN SPİRULİNA

Spirulina, akne ve egzama gibi durumlara potansiyel olarak yardımcı olabilecek antibakteriyel ve anti-inflamatuar etkilere sahip. Ancak buna dair yeterince kanıt olmadığı için daha fazla araştırılması gerekiyor.

SİVİLCE TEDAVİSİ

2020 yılında yapılan bir araştırma, cilde spirulina içeren bir kremin uygulanmasının, yüksek antioksidan ve antimikrobiyal etkileri sayesinde akne tedavisi için alternatif bir seçenek olabileceğini buldu. Spirulina, daha az yan etki ve antibiyotik direnci olmaması nedeniyle lokal antibiyotik tedavisinden daha iyi bir seçenek olabilir.

SEDEF HASTALIĞI İÇİN SPİRULİNA

SEDEF HASTALIĞI İÇİN SPİRULİNA

2020’de yapılan bir araştırma, spirulina’nın farelerde sedef hastalığı azalttığını buldu. Spirulina sedef hastalığı için potansiyel bir ilaç olarak geliştirilebilir.

EGZAMA İÇİN SPİRULİNA

2020’de yapılan bir çalışma spirulina içeren bir merhemin, 3 hafta boyunca günde iki kez topikal olarak uygulandığında egzama semptomlarını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini buldu.

SPİRULİNA MASKESİ TARİFİ

SPİRULİNA MASKESİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı bal
  • Yarım çay kaşığı. spirulina özü veya 1 yemek kaşığı. spirulina tozu
  • 1 çay kaşığı çuha çiçeği yağı

Yapılışı:

Malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Temiz ve kuru cilde sürün. 10 ila 15 dakika bekletin, ardından bir temizleyici ile yıkayın.

LEKE İÇİN SPİRULİNA MASKESİ

LEKE İÇİN SPİRULİNA MASKESİ

Malzemeler:

  • 1/2 çay kaşığı. spirulina özü veya tozu
  • 1/2 çay kaşığı. jojoba yağı
  • 1 damla çay ağacı yağı

Yapılışı:

Malzemeleri karıştırın ve lekeli bölgeye sürün. 1 saat bekletin ardından temizleyici ile yıkayın.

- Reklam -