Ana SayfaKadınCilt lekelerine karşı 7 kilit ipucu

Cilt lekelerine karşı 7 kilit ipucu

- Advertisement -

Derideki koyu lekeler veya hiperpigmentasyon, cildin bazı bölgeleri normalden daha fazla melanin ürettiğinde ortaya çıkar. Melanin gözlere, cilde ve saça rengini veren özel bir pigmenttir. Dermatolog Hande Ulusal cilt lekelerine karşı 7 temel konuya dikkat çekiyor.

DERMATOLOGU ZİYARET EDİN

DERMATOLOGU ZİYARET EDİN

Cilt lekeleri sorunu sık sık yaşadığınız bir problem haline geldiğinde Dermatoloğunuzu en iyi arkadaşınız yapın diyebiliriz, özellikle aşırı sıkıntılı bir cildiniz varsa.

Kistik akne, siğiller, egzama, sedef hastalığı, benler veya kaynar gibi bazı ciddi cilt sorunlarından muzdaripseniz, önce bir dermatoloğu ziyaret etmeli ve cilt endişeniz için reçeteli ürünler veya tedaviler almalısınız.

YEDİKLERİNİZ LEKELERE NEDEN OLUYOR OLABİLİR

YEDİKLERİNİZ LEKELERE NEDEN OLUYOR OLABİLİR

Ağzınıza koyduğunuz bir lokma kısa sürede kendini yüzünüzde ve cildinizde gösterebilir. Diyetiniz aslında teninizi etkileyen en önemli faktördür. Böylece ne yediğiniz, nasıl yediğiniz ve ne zaman yediğiniz, hepsi cildinizde görünür. Canlı bir cilt arıyorsanız, canlı ve organik yiyecekler tüketmeye özen gösterin.

Lekesiz ve pürüzsüz parlayan bir cilt için günlük olarak sağlık ve mutluluk yayan, meyve, sebze, fındık, süt, kepekli tahıllar gibi taze parlak renkli yiyecekler yiyin. Ayrıca, yediklerinizden maksimum fayda elde etmek için doğru yemek yeme kurallarını aklınızdan çıkarmayın bunlar yavaş yemek, sık yemek ve küçük parçalar halinde besinleri tüketmek olarak özetlenebilir.

TEMİZLİK ÖNEMLİ ANCAK BAZI NOKTALAR VAR

TEMİZLİK ÖNEMLİ ANCAK BAZI NOKTALAR VAR

Kusursuz ve lekesiz bir cildin bilinmeyen ya da gözden kaçan en büyük sırlarından biri pul pul dökülmesi dir. Cildimiz sürekli yeni hücreler üreten ve ölü hücreleri döken canlı bir organdır. Bu ölü cilt hücreleri cilt üzerinde birikme eğilimindedir ve cildin donuk ve cansız görünmesini sağlar.

Düzenli pul pul dökülme sadece bu ölü cilt hücrelerini yüzeyden uzaklaştırmakla kalmaz, aynı zamanda taze, lekesiz, temiz ve parlak bir cildi açığa çıkararak derinlemesine oturan kirleri, kirleticileri ve sebumu deriden temizler. Bu süreci sağlıklı şekilde kontrol edebilirseniz, cildiniz düzenli pul pul dökülme ile daha yumuşak ve pürüzsüz hale gelir.

CİLT LEKELERİNDE YAĞLARIN KULLANIMI

CİLT LEKELERİNDE YAĞLARIN KULLANIMI

Sağlıklı beslenme ve tüm bu elverişli uygulamaların yanı sıra parlayan ve lekesiz bir cilt için en iyi korunan sırlarımızdan biri haftada bir kez bazı doğal yağlarla yapılan yağ masajıdır. Bu, sadece dünyadaki birçok cilt meraklısı kadının özel bir güzellik uygulaması değil, aynı zamanda Hindistan’da 5000 yıllık bir Ayurveda şifa ve güzelleştirme geleneğidir.

Bu süreç cildi beslemenin yanı sıra, bir yağ masajının pürüzsüz kayma hareketi sayesinde cildinizdeki stresi azaltır, dolaşımı arttırır, kiri çözer, toksinleri serbest bırakır, kas tonusunu iyileştirir ve cildin esnekliğini artırır. Bununla birlikte, tüm vücut masajı için bolca zaman harcayabilirsiniz, ancak yüz cildi için 5-7 dakikalık bir yağ masajı yeterlidir.

Ayrıca, yüz masajı durumunda, herhangi bir kırılma, yağlılık veya sivilce vakasını önlemek için masajdan hemen sonra yağı ılık bir yıkama beziyle çıkarmaya dikkat edin.

GÜZELLİK ÜRÜNLERİNİZE DİKKAT EDİN

GÜZELLİK ÜRÜNLERİNİZE DİKKAT EDİN

Doğru güzellik ürünleri ile günlük bir cilt bakımı rutini sürdürmek, cilt bakımı adına yüz veya cilt temizliği için ayda bir kez güzellik salonu ziyaret etmekten daha önemlidir. Aylık bir güzellik salonu size sadece bir hafta süren geçici bir parlaklık verirken, doğru ürünlerle günlük özel cilt bakımı rutini size sağlık ve güzelliği yayan kalıcı bir ışıltı verecektir.

Ayrıca, yanlış ürünler kullanmaktan kaçının. Olabildiğince dermatologunuzun cildiniz için önerdiği ürünleri kullanmaya dikkat edin. Ancak her dermatolog cilt ürünleri konusunda yeteri kadar bilgi sahibi değildir bu sebeple Uzman Dermatolog Hande Ulusal ve Profesyonel ekibimiz sizin yanınızda. Bunun yanında mutlaka cilt tipiniz ve durumunuz için tasarlanan ürünleri kullanın. Örneğin, yağlı cildiniz varsa, köpüklü temizleyiciler, yeşil çay, çay ağacı yağı, C vitamini gibi içerikli nemlendiriciler, kuru cilt kullanımı için nemlendirici ürünler, krem temizleyiciler, E Vitamini, hyaluronik asit, uçucu yağlar gibi zengin nemlendiriciler ve yumuşatıcılar kullanın.

CİLT LEKELERİ İÇİN EN ÖNEMLİ NOKTA

CİLT LEKELERİ İÇİN EN ÖNEMLİ NOKTA

Daha fazla su içerseniz daha iyi bir cilde sahip olacağınız fikri pas geçilemez. Su tüketmek cildiniz için yapabileceğiniz çok sayıda basit sade güçlerden biridir. Çünkü diğer tüm organlar gibi cilt hücrelerimizin de çalışması için suya ihtiyacı vardır. Yeterli su içmekten yoksun bir yaşam tarzı cildinize oldukça kötü ve kalıcı zarar verebilir. Susuz bir cilt donuk ve cansızdır. Ayrıca, her cilt sorununun kalbinde, başlıca iki sorun vardır: dehidrasyon ve diyet. Bu yüzden yeterli su içmiyorsanız, cildiniz sadece kuru ve donuk görünmekle kalmaz, aynı zamanda yaşınıza göre daha hızlı yaşlanırsınız.

Su, nemlendirici ve oksijenli cilt hücrelerine ek olarak, cilt ve vücuttan birçok zararlı kimyasal ve toksinleri temizlemeye yardımcı olur. Bu yüzden yumuşak, parlak ve esnek görünmek için bol su içtiğinizden emin olun.

EGZERSİZ DE ETKİ EDİYOR

EGZERSİZ DE ETKİ EDİYOR

Parlayan ciltler için egzersiz? Gerçekten mi? Evet, egzersiz kan dolaşımını artırır ve kan dolaşımı sağlıklı ciltler için çok önemlidir. Herhangi bir formdaki günlük fiziksel aktivite rutini, dolaşımın artmasına, kas tonusuna katkıda bulunur, teninize genç bir destek verir, cildi sıkılaştırır ve herhangi bir toksin ve kalıntıdan kurtulmaya yardımcı olur.

- Reklam -