Ana SayfaKadınMeyveli mi? Killi mi? Cilt sorununuza uygun maske nasıl seçilir?

Meyveli mi? Killi mi? Cilt sorununuza uygun maske nasıl seçilir?

- Advertisement -

Sihirli sonuçlar sağlayabilecek tek bir cilt bakımı türü yoktur. Hepimizin farklı cilt tipleri vardır ve hangisinin sizin özel cilt sorunlarınıza ve cilt tipinize gerçekten yardımcı olacağını bilmek zordur. Bu nedenle, belirli sorununuzu hedeflemek ve cildinizin en kısa sürede parlamasını sağlamak için hangi maskelerin kullanılacağına dair nihai kılavuzu derledik. İster kendin yap maskesi yapıyor ister mağazadan alıyor olun, yüz bakımından daha hızlı olan ve anında sonuç veren bu yüz maskelerini göz önünde bulundurun. / ÖZEL HABER

CİLDİNİZİ SAKİNLEŞTİRECEK BİR MASKE ARIYORSANIZ

CİLDİNİZİ SAKİNLEŞTİRECEK BİR MASKE ARIYORSANIZ

Göreviniz tahriş olmuş cildi yatıştırmak ve sakinleştirmekse, papatya, salatalık, yulaf ve aloe vera içeren cilt bakım formülleri veya ev yapımı maskeler arayın. 

Calendula aynı zamanda harika bir yatıştırıcı ajandır. Ek olarak, hyaluronik asitler ve hindistancevizi yağı yardımcı olabilir. 

Bazı dermatologlar, kızarıklığı ve hassas cilt veya rozaseanın etkilerini azaltmaya yardımcı olabilecek B3 vitamini, diğer adıyla niasinamidi önermektedir.

KURU BİR CİLDİNİZ VARSA KİL MASKESİ TERCİH ETMEYİN

KURU BİR CİLDİNİZ VARSA KİL MASKESİ TERCİH ETMEYİN

Kil gibi maddeler cildinizi daha fazla kurutur, bu nedenle detoks ürünleri aramak yerine gliserin, hyaluronik asit ve aloe gibi nemlendirici ve nemlendirici bileşenlere odaklanın. 

Şu anda, cildiniz üzerinde daha iyi çalışmak için aktif bileşenleri geçici olarak kapattıkları için lastik maskeler trend. 

AYDINLATMA İÇİN EN İYİSİ

AYDINLATMA İÇİN EN İYİSİ

Donuk cilt tipleri veya yaşlılık lekeleri ile mücadele ediyorsanız, pul pul dökülmeye odaklanmak isteyeceksiniz. 

Pek çok kimyasal peeling ürünü olmasına rağmen, genellikle meyve enzim bileşenleri en basit ve en etkili olanlardır. Meyve enzimleri papayada bulunur, bu nedenle papaya bazlı bir maske bulabilirseniz, bu güvenli bir bahistir. 

Ek olarak, glikolik asit, laktik asit ve retinol cildinizin parlamasına yardımcı olabilir. 

YAĞLI CİLTLER İÇİN KÖMÜR VEYA KİL MASKELERİ DAHA UYGUN

YAĞLI CİLTLER İÇİN KÖMÜR VEYA KİL MASKELERİ DAHA UYGUN

Birçoğumuz pandemi sırasında yüz bakımı yapamadığımız için tıkanmış gözenekler birden fazla cilt tipi için bir gerçektir. Cildinizin iyi bir temizliğe ihtiyacı varsa, kil ve kömür gibi detoksifikasyon ajanlarını düşünün. 

Eklenmiş botanik içerikli formüller bulmaya çalışın, çünkü bu, kilin bazen emdiği hidrasyona yardımcı olabilir. Bu formüller, çoğumuzun muzdarip olduğu siyah noktalar için de uygundur.  

LEKE SORUNLARI İÇİN EN İYİSİ

LEKE SORUNLARI İÇİN EN İYİSİ

Salisilik asit gibi beta hidroksi asitler yağda çözünür, bu nedenle yağlı cilt tiplerinde sivilceleri tedavi edebilirler. Yağ bezlerinde yoğunlaşan bu özel asit, ölü deri hücrelerini pul pul dökerken fazla yağı uzaklaştırır. Bazı cilt tipleri salisilik aside duyarlıdır ve bu durumda laktik veya glikolik asit gibi bir alfa hidroksi asit öneriyoruz.  

SIKILAŞTIRMA İÇİN EN İYİSİ C VİTAMİNLİ MASKELER

SIKILAŞTIRMA İÇİN EN İYİSİ C VİTAMİNLİ MASKELER

Bu cilt bakımı hedefi için, kollajeni sabitlemede ve tonu sıkılaştırmada önemli bir yardımcı olan yüksek düzeyde C vitamini içeren maskeler aramak isteyeceksiniz. Ek olarak, yosun gibi bileşenler cildi güçlendirmeye (ve sıkılaştırmaya) yardımcı olabilir. 

PİGMENTASYON İÇİN YOSUN MASKELERİNE YÖNELİN

PİGMENTASYON İÇİN YOSUN MASKELERİNE YÖNELİN

Lekeleriniz veya eşit olmayan cilt tonunuz varsa, yosun veya spirulina içeren bir tarif kullanmayı düşünün. Bu formül bir kabuk görevi görür ve C vitamininden elde edilen bir spirulina ve ayrıca mavi alg türevli antioksidan ile hiperpigmentasyonla savaşır. 

Jel, hassas cilt tiplerini tahriş etmeyen bir karıncalanma etkisine sahiptir. 

SİVİLCELER İÇİN EN İYİSİ KÜKÜRTLÜ TARİFLER

SİVİLCELER İÇİN EN İYİSİ KÜKÜRTLÜ TARİFLER

Kistik akneye sahip olmak herkes için zor bir durumdur. Sonsuz yüz maskeleri denediyseniz ve hiçbir şey bu kızgın, kırmızı çıbanları temizleyemiyorsa, kükürt içeren kistik akne maskeleri işinize yarayabilir.

Kistik akne maskeleri genellikle kükürt kullanır ve bu kil bazlı maske maksimum güçte onunla doludur.

- Reklam -