Ana SayfaSağlıkHemoroit (basur) sorununa kesin çözüm! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu anlatıyor...

Hemoroit (basur) sorununa kesin çözüm! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu anlatıyor…

- Advertisement -

Hemoroid, insanların en sık karşılaştığı sağlık şikayetlerinin başında geliyor. Beslenme kültürümüzün değişmesinin bunda büyük rol oynadığını söyleyen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yapay baharatların, yapay acıların hemoroit problemini tetiklediğini belirtiyor. Peki “sürekli kabızım, basur problemi nedeniyle acı çekiyorum” diyenler ne yapacak? Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, basur şikayeti olanlar için doğal ürünlerle tedavi seçeneklerini anlattı, makatta çatlak vb. sorunlar nedeniyle acı çekenler için 7’den 70’e herkesin uygulayabileceği basit kürlerin tariflerini verdi.

Hemoroid, insanların en sık karşılaştığı sağlık şikayetlerinin başında geliyor. Beslenme kültürümüzün değişmesinin bunda büyük rol oynadığını söyleyen Prof. Dr. İbrahim saraçoğlu yapay baharatların, yapay acıların hemoroit problemini tetiklediğini belirtiyor. Prof. Dr. Saraçoğlu, normalde acının hemoroit yapmadığını, ancak hemoroite yatkınlığınız varsa yapay baharatların, yapay acıların bu hastalığı tetiklediğini ifade ediyor. Ayrıca çok fazla oturarak çalışmak, katı beslenme, hareketsiz yaşam da basur şikayetinin artmasına neden olabiliyor.

"ACIDAN YANINCA SU İÇMEK YERİNE 1 ÇAY KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI TÜKETİN"

“ACIDAN YANINCA SU İÇMEK YERİNE 1 ÇAY KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI TÜKETİN”

Eğer sık sık basur şikayetiniz varsa, sık sık dereotu tüketin. Öğünlerden önce birkaç dal dereotu tüketmek, acının tetikleyeceği hemoroitin önüne geçiyor. Ayrıca acı yedikten sonra yanıyorsanız su içmek acının geçmesini sağlamıyor.

Bunun yerine bir çay kaşığı zeytinyağı, acıyı tamamen geçirmeye yarııyor. Çünkü yağ, ağızdaki acı reseptörlerinin temizlenmesini sağlar. Ancak su, bu reseptörlerdeki acı etkisini eritmeye yardımcı olamıyor. Ayrıca acı yemeden önce 1 çay kaşığı zeytinyağı tüketmek de tüm sindirim sistemindeki epidel hücrelerini yağ ile kapatmaya, bu sayede çok etkili olmamasına yardımcı oluyor.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ayrıca işi gereği çok fazla oturarak çalışan veya çok acı seven kişilerin, “yıllardır hemoroit şikayetim var” diyenler için önerdiği çobançantası bitkisi sayesinde pek çok basur şikayeti olan insanın rahatladığını belirtiyor. Çobançantası normalde doğada rahatça bulunabilecek, bahçenize kendinizin de ekebileceği bir bitki. 

Günde 1 kere (aç karnına) – 30 günlük kür 

  • Çobançantasını 1 bardak suda 7-8 dakika kaynatın. 
  • Ilınınca süzüp suyunu için. 

Çobançantası basura hemen aynı gün etki etmiyor. Çobançantasının salınım süresi (etki süresi) 12 saat olduğu için, 12 saat sonunda etki etmeye başlıyor.  

Dikkat: 7 yaş ve üzeri çocuklarda bir Türk kahvesi fincanı kadar içirilebilir. 7 yaş altı çocuklarda önerilmez. Peki 7 yaş altındaki çocuklar için ne yapılabilir?

ÇOCUKLARDA MAKATTA ÇATLAK VE BASUR SORUNUNA KARŞI NE YAPILABİLİR?

ÇOCUKLARDA MAKATTA ÇATLAK VE BASUR SORUNUNA KARŞI NE YAPILABİLİR?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, “7 yaşından küçük çocukta basur şikayetinin olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bir pediatri (çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı) ile görüşmeniz gerekiyor” diyor. Çünkü bu yaştaki çocuklarda çok sık makatta çatlak sorunu nedeniyle kaka yapmaktan kaçınma, acı çekeceği düşüncesi ile çekinme ve kabızlık şikayeti görülebiliyor.

2 ve üzeri yaşta çocuğunuzda basur sorunu varsa, doktorunuza danışarak çobançantası ile ılık oturma banyosu ve makat bölgesine sarı kantaron yağı uygulaması yapılabilir. Bu sayede çocuğun rahatlaması sağlanabilir. 

Hemoroit için bulunmaz bir nimet olan bir diğer mucize ise kayısı pekmezi. Ayrıca sarı kantaron yağı da makattaki çatlaklara, basur şikayetlerine iyi geliyor.

Sarı ve kırmızı kantaron bazı kanser türlerinde takviye olarak kullanılıyor. Aynı zamanda sindirim sistemi ve mide problemlerinde de kantaronun büyük faydası bulunuyor. Ancak kantaronunu yağda çözünmesi gerekiyor. Bunun için kantaronun çiçeğinin, yaprağının zeytinyağının içine atılarak çözdürme işlemi yapabilirsiniz. Bu işleme maserasyon adı veriliyor. 

Kantaronun bir diğer özelliği ise anti-depresan etkiye sahip olması. Hafif şiddette depresyon şikayeti olanlar sarı kantaron çayını günde 2 fincan tüketebilir. 

Dikkat: Sarı kantaron çayını kesinlikle radyoterapi adı ile de bilinen ışın tedavisi alacak olanların tüketmemesi gerekiyor. Bu nedenle şua tedavisi olanların kesinlikle sarı kantaron çayı tüketmemesi gerekiyor

- Reklam -