Ana SayfaYaşamdanSu faturasını azaltmanın 7 yolu!

Su faturasını azaltmanın 7 yolu!

Son zamanlarda yapılan zamlarla birlikte birçok kişi faturaları düşürmek için tasarruf yapmaya başladı. Su faturalarında tasarruf yapmak ise hem bütçenize hem de doğal kaynakların erken bir şekilde kurumamasına katkı sağlayacak. Peki, su tasarrufu nasıl yapılır?

- Advertisement -

ÇAMAŞIR MAKİNESİ

ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Çamaşırlarınızı yıkamak için bir plan oluşturun. Hergün çamaşır yıkamak yerine kirlileri biriktirip toplu bir şekilde yıkayın. Böylece hem elektrik hem de su faturanızda tasarruf yapmış olursunuz.

DUŞ

DUŞ

Özellikle yaz ayalrında sıcak havanında etkisiyle çok sık duş alırız. Tabii ki duş almayın demeyeceğiniz. Duş alırken saçınızı veya vücudunuzu sabunladığınız sırada suyu kapalı tutun. Bu yöntem büyük ölçüde tasarruf yapmanızı sağlayacak.

SİFON

SİFON

Su faturasını en çok şişirenlerden birisi de akıtan sifonlar. Sifonunuz akıtıyorsa en kısa sürede tamir edin. 

Ayrıca içi dolu bir pet şişeyi sifonun içine yerleştirin. Bu yöntem sifonun daha az su almasını ve her sifonda tasarruf yapmanızı sağlayacak.

SULAMA

SULAMA

Bahçe veya balkonunuzda hortum kullanıyorsanız, hortumun ucuna debi denilen aparattan yerleştirin. Böylelikle sudan neredeyse yüzde elli kar sağlamış olursunuz.

SUYUN ISINMASINI BEKLEME

SUYUN ISINMASINI BEKLEME

Bir şeyi yıkarken veya duşa girdiğinizde suyun ısınması için musluğu açarız ve ortalama 15 saniye suyun ısınmasını bekleriz. Bu sırada suyu boşa akıtmak yerine altına bir kova koyun ve su ısındıktan sonra kenara kaldırın. 

Bu kovayı daha sonra temizlik yaparken kullanırsınız.

DİŞ FIRÇALAMA

DİŞ FIRÇALAMA

Diş fırcanızı elinize altınız ve fırçayı ıslatıp üzerine macunu sürüp dişlerinizi fırçalamaya başladınız. Bu sırada musğunuz açık mı, kapalı mı? Kapalıysa sorun yok, eğer açık tutuyorsanız hem su kaynaklarına hem de bütçenize zarar veriyorsunuz.

BULAŞIK MAKİNESİ

BULAŞIK MAKİNESİ

Bulaşık makinesini tam dolmadan çalıştırmayın. Makineler ne kadar akıllı olursa olsun, iç hacmi kadar su harcayarak yıkama yapacaktır. Bu nedenle doldurulmamış makinede paranız ziyan olabilir. 

- Reklam -