Bitkileri ve çiçekleri birçok insan sever ancak herkes aynı şekilde bakamaz. Sürekli bitkilerinizi solduran bir türlü bakmayı beceremediğinizi düşünüyorsanız bir de bu dayanıklı bitkileri deneyin. Her koşulda yaşama ayak uyduran 5 bitki
KAKTÜS VE SUKULENT ÇEŞİTLERİ
Kolay bakılan bitkiler arasında en fazla bilinenler kaktüsler ve sukulentlerdir. Ne kadar az alanınız olursa olsun ya da ne kadar kötü bir bitki yetiştiricisi olursanız olun, kaktüsler ve sukulentler, mütevazi alanınızı yenilemenin ve ruh halinizi artırmanın iyi bir yoludur.
Genellikle sulanmayı pek sevmezler, bu yüzden onları arada sırada sulamayı unutursanız endişelenmeyin.
Rob Stirling’den profesyonel ipucu: Bu gruptaki birçok bitki, Mart ayından Ekim ayına kadar büyüme mevsimindedir. İç mekanlarda güneşli bir konumdan faydalanmasına ve düzenli olarak sulanmasına rağmen ihmal edildiğinde ölmez. Kışın serin ve kuru tutun.
PARA AĞACI (CRASSULA OVATA)
Crassula Ovata‘ya genellikle yeşim bitkisi veya para ağacı denir.
Gür, etli, parlak, yeşim yeşili renkte etli yapraklarıyla bilinir. Para çiçeğini güneşli bir rafa oturtun ve gelişmesini izleyin. Büyüme sırasında orta derecede su ve uykuda iken çok az su verilmeli.
Rob Stirling’den profesyonel ipucu: ‘Etli yapraklı bitkiler seyrek sulama gerektirse de, genellikle yeni ev bitkisi sahipleri tarafından sulanır ve ölümüne neden olur.
DEVE TABANI (MONSTERA DELICIOSA)
Kolay bakılan bitkiler arasında en fazla Deve Tabanı tercih edilir. Deve Tabanı (Monstera Deliciosa) çok aranan bir ev bitkisidir. Instagram veya Pintrest‘teki en sevdiğiniz sayfalarda gezinirken, bitkinin parlak kalp şeklinde yapraklarının sürekli paylaşıldığını görebilirsiniz.
Deve Tabanı, sadece hafif bir sulama ister ve pek çok ışık koşulunda gelişebilir.
Rob Stirling’in profesyonel ipucu: Dolaylı ışık ve iç mekan koşullarında mutlu olur. Uzun yıllar yaşayabilir.
ZAMİA BİTKİSİ
Zamioculcas zamiifolia adıyla da bilinen Zamia bitkisi, Doğu Afrika’ya özgüdür.
Zamia, evde parlak yeşil bir heykel gibi muhteşem bir görüntü oluşturur. Bu bitki dolaylı ışık ya da tam gölgede yaşayabilir. Bu nedenle az doğal ışığa sahip bir ev için idealdir.
Solmuş yaprakları ayıklayıp atmak dışında hiçbir budama gerekmez, bu nedenle bu bitki çok az bakım gerektirir.
Rob Stirling’dne profesyonel ipucu: ‘Bu bitki gölgeli ve nemsiz ortamda tutulmayı tercih ediyor, bu nedenle bu bitkinin ara sıra sulanması onu mutlu edecektir.
PAŞA KILICI (SANSEVIERIA TRIFASCIATA
Paşa Kılıcı çiçeği son derece sert yapraklara sahiptir. Kötü şartlara dayanabilir ve en az sulamaya en iyi yanıtı verir.
Kolay bakılan bitkinin bir avantajı da, hava temizleme özelliğine sahip olması. Gün boyunca oksijen depolayan Paşa Kılıcı, geceleri bu oksijeni serbest bırakır. Bundan yararlanmak için bitkiyi yatak odanızda tutmanızı öneririz.
Rob Stirling’den profesyonel ipucu: Mutlu olduğunda bazen bitkinin tabanından güzel kokulu bir çiçek açar.