Ana SayfaYaşamdan"Duyusal odaklı seks terapisi" ile aşkınızı mükemmelleştirin

“Duyusal odaklı seks terapisi” ile aşkınızı mükemmelleştirin

- Advertisement -

Bırakın ilişkinize uzman eli değsin, ilişkiniz güçlensin. Sağlıklı bir cinsel yaşam uzun süreli ilişkilerde çiftlerin karşılıklı mutlulukları için oldukça önemlidir ve bu çeşitli yöntemlerle iyileştirilerek çiftlerin birbirlerine duyusal anlamda çok daha yakın hissetmelerine neden olur. Her ilişki daime geliştirilebilir. İşte ayrıntılar…

Cinsel terapi, bireylerin ve çiftlerin cinsel sorunları çözmelerine yardımcı olmak için kullanılan bir psikoterapi şeklidir . Seks terapisi konuşma terapisidir, uygulamalı terapi değil. Bir seks terapisi seansında, odadaki herkes tamamen giyinik kalır ve dokunma yoktur.

Seks terapistleri, cinsel sorunların tıbbi nedenlerini dışlamak için fizik muayene yapılmasını önerebilir. Bununla birlikte, seks terapistleri, danışanları üzerinde tıbbi muayene yapmaz veya onlarla cinsel etkileşime girmez.

40 YIL ÖNCE BULUNAN BİR TEKNİK

40 YIL ÖNCE BULUNAN BİR TEKNİK

Duyusal odak tekniği ilk olarak 1960’larda Masters ve Johnson tarafından bir seks terapisi tekniği olarak geliştirildi. 

Çiftlerin yakınlıklarını ve bağlantılarını geliştirmek için birlikte yaptıkları bir dizi davranışsal alıştırmayı içerir.

DUYUSAL ODAKLANMANIN TEMELİ

DUYUSAL ODAKLANMANIN TEMELİ

Duyusal odağın temeli olarak hizmet eden yedi unsur vardır. Bunlar: 

  • Cinsel ihtiyaç ve endişeleri ele almak için ortaklar arasında karşılıklı sorumluluk oluşturmak
  • Cinsel işlev ve cinsel aktivite hakkında bilgi ve eğitim sağlanması
  • Cinsiyetle ilgili tutumları değiştirmeye istekli olmak
  • Cinsel performans kaygısından kurtulmak
  • Çiftlerin seks ve cinsel tekniklerle ilgili iletişimi geliştirmelerine yardımcı olmak
  • İlişkideki sorunlu davranışları ve cinsiyet rollerini azaltmak
  • Çiftlerin cinsel ilişkilerini daha iyi hale getirmelerine yardımcı olmak için ev ödevi vermek
EN ÖNEMLİ UNSUR!

EN ÖNEMLİ UNSUR!

Duyusal odaklanmanın başarısındaki en önemli unsurlardan ikisi, karşılıklı sorumluluğun kabulü ve seks terapisti tarafından öngörülen şekilde ev ödevi yapmaya istekli olmaktır. Karşılıklı sorumluluk önemlidir, çünkü cinsel zorlukları “hasta” olarak tanımlanan kişinin sorunu değil, çiftin sorunu olarak çerçeveler.

İLİŞKİNİZ İÇİN EV ÖDEVİ YAPMA ZAMANI

İLİŞKİNİZ İÇİN EV ÖDEVİ YAPMA ZAMANI

Yapılandırılmış ev ödevleri, duyusal odağı diğer davranışsal tekniklerden ayıran bileşendir.

Duyusal odaklanmanın ayırt edici özelliği, stresli davranışları bir çiftin cinsel menüsünden geçici olarak kaldırmasıdır. 

Ardından, stres kaynakları ortadan kaldırılarak terapist, çiftin cinsel yaşamlarını iyileştirmek için izlenecek belirli bir adım tarifi verir.

ÖRNEK DUYUSAL ODAK EGZERSİZİ

ÖRNEK DUYUSAL ODAK EGZERSİZİ

Duyusal odaklamanın temel amaçlarından ikisi, performans kaygısını azaltmak ve iletişimi geliştirmektir .

Terapistten örnek duyusal odak egzersizi

“İkinizin önümüzdeki hafta birlikte en az bir saat geçirebileceğiniz iki gece ayarlamanız gerekiyor. Her bir çiftin bir günü olacak. Randevuyu kim ayarlıyorsa o günü hazırlayacak. Temiz çarşaflı, güzel ışıklı ve ikinizin rahatlatıcı bulduğu hoş müzikli yatak odası… gibi

Randevunuzdan önce ikiniz de rahatlamak için ılık bir duş alacaksınız. Ardından, randevuyu ayarlayan kişi partnerinin yatakta rahat etmesine yardımcı olacak ve yarım saat boyunca partnerlerinin vücuduna dokunma hissini keşfedip tadını çıkaracaklar. Şimdilik, bu deneyimi düşük stresli tutmak istediğimiz için cinsel organlara dokunmaktan kaçınacağız.

“Yarım saat sonra geçiş yapacaksınız. Daha sonra diğer partner de aynı tür keşif yapma şansına sahip olacak. Bu ödevin amacı eşinize masaj yapmak değil. Bunun yerine, dokunmaktan zevk almak ve herhangi bir beklenti olmadan dokunulmak.

Bu nedenle bu tarih boyunca iletişim kurmak önemlidir.

Partnerinize neleri sevdiğinizi ve nelerden hoşlanmadığınızı söyleyin. Neyin iyi hissettirdiğini ve sizi rahatsız eden veya sizi rahatsız eden herhangi bir şey olup olmadığını onlara bildirin.”

NEDEN DUYUSAL ODAK GEREKLİDİR?

NEDEN DUYUSAL ODAK GEREKLİDİR?

Seks terapisinin bir bileşeni olarak duyusal odaklamanın, kadınlarda ve erkeklerde bir dizi farklı cinsel işlev bozukluğunu tedavi etmede etkili olduğu gösterilmiştir.

  • Seks sırasında ağrı
  • Erken boşalma
  • Erektil disfonksiyon
  • Uyarılma bozuklukları
  • Arzu bozuklukları

Duyusal odak, çiftlere dayalı bir müdahaledir. Her yaştan, cinsiyet kimliğinden ve cinsel yönelimden çiftler için kullanılabilir. 

DUYUSAL ODAKLI TERAPİ NASIL ETKİ EDİYOR?

DUYUSAL ODAKLI TERAPİ NASIL ETKİ EDİYOR?

Çiftlerin cinsel doyumunu artırmak için duyusal odağın tek başına veya diğer tekniklerle birlikte kullanımını inceleyen çok sayıda araştırma var

Araştırmalar, duyusal odaklanmanın yalnızca belirli cinsel sorunları ele almak için değil, aynı zamanda daha genel memnuniyetsizliği olan çiftlerde cinsel tatmini artırmaya yardımcı olmak için de yararlı olduğunu göstermektedir.

Teknik aynı zamanda meme kanseri gibi tıbbi durumların bir sonucu olarak cinsel zorluklarla uğraşan kişiler için seks terapisinin bir bileşeni olarak da kullanılmıştır. 

Duyusal odak, seks terapistleri ve cinsel işlev bozukluğu ile çalışan diğer doktorlar tarafından iyi kabul edilmektedir.

YAVAŞ VE NAZİK BİR SÜREÇ

YAVAŞ VE NAZİK BİR SÜREÇ

Bu, özellikle cinsel performans ve işlev hakkında iyi bir eğitimle birlikte kullanıldığında doğrudur. Duyusal odak çok güvenli bir tekniktir ve çoğu kişi bunu takip etmeyi kolay bulur. 

Bu, büyük ölçüde, çünkü duyusal odak, özellikle cinsel aktivite etrafındaki performans kaygısını ve stresi azaltmak için yavaş ve nazik bir süreç olarak tasarlanmıştır.

Pek çok seks terapisti, duyusal odaklamanın hem aynı cinsiyetten hem de karşı cinsten çiftler arasındaki yakınlığı ve bağı artırmanın basit ve etkili bir yolu olduğunu bildirmektedir.

- Reklam -