Ana SayfaYaşamdanKarşılaştığınızda koşarak kaçmanız gereken ilişki biçimleri

Karşılaştığınızda koşarak kaçmanız gereken ilişki biçimleri

- Advertisement -

Bazı ilişkiler insana mutluluktan çok ıstırap getirir, yorar ve kişinin öz benliğinden çıkmasına neden olur. Belki yeni bir ilişki arıyorsunuz, belki de bir ilişkinin tam içindesiniz. Ters giden şeyleri kontrol etmek ve düzeltmek sizin elinizde… Yaşamınızda olumsuz izler bırakabilecek ilişki biçimlerini anlayarak önlem alabilirsiniz.

UZAK MESAFELİ İLİŞKİ

UZAK MESAFELİ İLİŞKİ

Uzak mesafe ilişkileri başladığında her ilişki gibi çok tatlıdır. Ama bir süre sonra yavaş yavaş ilişkinin temelleri mesafelerden dolayı sarsılmaya başlar. İstenildiği an görüşülemez, özlem duygusu ağır basar ve zamanla yıkıcı hale gelir. Paranoyalar doğar, suçlamalarla devam eder ve en son saygı yitirilir. Cinsel tatmin ise mümkün değildir. Hele ki sınırları olan partnerlerle birlikteyseniz en büyük sorunlardan biri de bu olmaya başlar. Sonunda elinizde kırık dökük bir aşk kalır.

TOKSİK İLİŞKİ

TOKSİK İLİŞKİ

Partnerler arasında sürekli yıkıcı çatışmanın ve bir tarafın yoğun psikolojik baskısının olduğu ilişkilerdir. Bu ilişkiler sorunlardan beslenir ve bir tarafın hayatı olumsuzluk temelli ilerler. Sınırlar, kısıtlamalar, aşırı kıskançlıklar, psikolojik baskı. Her türlü soruna açık olan bu ilişkiler zamanla iki kişiyi de yıpratır, psikolojik sorunlara, tükenmişliğe, depresyona yol açar. Toksik belirtiler gördüğünüz her ilişkiden koşarak uzaklaşın.

SOSYAL MEDYA İLİŞKİSİ

SOSYAL MEDYA İLİŞKİSİ

Gerçeklik kazanmayan hiçbir ilişki anlamlı olmayacaktır. Bir taraf uzaktan da olsa güzel duygular hissederken bir taraf kesinlikle realitenin bataklığında olacaktır. Sosyal medya ilişkilerinin en büyük sorunu ve görünmez yanı bencilliktir. Herkes kendi yaptığının doğru olduğunu iddia eder. Hatalar çözmek için tensel temas mümkün değildir. Ve telefonu, bilgisayarı kapattığınız an aslında aşk sona erer. Çünkü diğer bir yanınızda hayat devam ediyordur.

AMAÇ İLİŞKİSİ

AMAÇ İLİŞKİSİ

“Bu kadın benim hayatımı düzeltir.” “Ailemden uzaklaşmalıyım” gibi mantıksız ama bireyin içsel olarak mantığa bürümeye çalıştığı ilişkiler tatsız, tuzsuz zevksiz olur. Cinsel hayatın tadı olmaz ve aldatma vakalarının en fazla görüldüğü evlilik biçimidir.

ESKİ SEVGİLİ İLİŞKİSİ

ESKİ SEVGİLİ İLİŞKİSİ

Z kuşağının lügatinde güzel bir cümle var: “Ex’ten next olmaz!” İnsan bir kez yaptığı hatayı neden tekrar yapsın ki? Yapıyoruz, bazen özlemle bazen farklı bir psikoloji ile eskiye dönmeye çalışıyoruz ama bu girişimlerin birçoğu fazlasıyla başarısız oluyor. Issız adam bile Ada’ya dönememişken siz hiç eskiyi düşünmeyin. O sahneyi de aşağıya bırakıyorum.

- Reklam -