Ana SayfaSağlıkGençleşmenin 50 yolu

Gençleşmenin 50 yolu

- Advertisement -

Bilim, yaşlanma sürecini sadece sekiz haftada üç yıl tersine çevirebileceğinizi söylüyor Yeni araştırma bulguları, olumlu yaşam tarzı ve yeme alışkanlıklarının biyolojik yaşınızı gerçekten azaltabileceğini destekliyor. Saati geri çevirmek, pahalı iksirlere ve prosedürlere dönmek anlamına gelmez. 8 haftada 3 yıl gençleşmek için en ideal yaşama koşullarını ayarlayın ve harekete geçin… Bu yolda gençleştiren 50 madde size destek olacak… / ÖZEL HABER

GÜNE YUMURTA İLE BAŞLAYIN

GÜNE YUMURTA İLE BAŞLAYIN

Güne dolgun, yüksek proteinli bir omlet ile başlayın ve kısa sürede daha genç görünen bir cildin tadını çıkarın. 

Yumurtalar, artan kolajen üretimiyle bağlantılı iki antioksidan olan lutein ve zeaksantin antioksidanları ile diyetinizi doldurmanın harika bir yoludur ve sizi yaşlandırabilecek ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmanıza yardımcı olur.

MEVSİMİNDE HER GÜN BİR TANE!

MEVSİMİNDE HER GÜN BİR TANE!

Bu rafine şeker yüklü ikramları kivi lehine değiştirmek, zihninizi anında daha sağlıklı hale getirebilir. 

Kivi, Baltimore Boyuna Yaşlanma Çalışması tarafından Alzheimer riskinin azalmasıyla bağlantılı olan tonlarca C, E vitamini ve folat içerir.

TAZE ISPANAĞI HAFİFE ALMAYIN

TAZE ISPANAĞI HAFİFE ALMAYIN

Ispanak gibi koyu yeşilliklerin lehine o zayıf maruldan kurtulmak, zihinsel ve fiziksel saatlerinizi sıfırlayabilir. Alzheimer’s & Dementia’da yayınlanan araştırma , yeşil yapraklı sebzelerin Alzheimer hastalığı riskinizi azaltmanın kolay bir yolu olduğunu ve beyninizi sağlıklı ve genç tuttuğunu ortaya koyuyor.

"ARALIKLI ANTRENMAN" İLE HER DAİM AKTİF

“ARALIKLI ANTRENMAN” İLE HER DAİM AKTİF

10 yaş daha genç görünmek ve hissetmek için istekli misiniz? Rutininize biraz aralıklı antrenman eklemeyi deneyin. Cell Metabolism’de yayınlanan araştırma , aralıklı antrenman çalışmalarının, enerji metabolizmanızı besleyen proteinlerin üretimini etkilemede benzersiz bir şekilde etkili olduğunu ve yaşlanma sürecini tiz bir şekilde durdurduğunu ortaya koymaktadır.

DAHA ÇOK SARIMSAK...

DAHA ÇOK SARIMSAK…

Yemeklerinize biraz sarımsak ekleyerek tariflerinizi daha lezzetli hale getirin ve bu süreçte yaşlanmayla mücadele edin. Sarımsak, iyi bir çinko kaynağıdır;

Yaşlanma ve Yaşla İlgili Hastalıkların Patobiyolojisi’nde yayınlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre sarımsak vücuttaki iltihabı azaltarak yaşlanma sürecini yavaşlatan bir etkiye sahip.

FARKINDALIK KAVRAMINI HAFİFE ALMAYIN

FARKINDALIK KAVRAMINI HAFİFE ALMAYIN

Daha sağlıklı bir beyin ve daha uzun bir yaşamın anahtarı mı? 

Şimdi dikkat… California Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, üç aylık bir süre boyunca günde 6 saat farkındalık aktiviteleri yapan bireylerin, kromozom sağlığını iyileştiren ve beynin yaşlanmasını yavaşlatan telomeraz enziminin aktivitesini artırdığını buldu.

KİM DERDİ Kİ BİBER DOLMASI GENÇLEŞTİRİYOR!

KİM DERDİ Kİ BİBER DOLMASI GENÇLEŞTİRİYOR!

BUYRUN ARAŞTIRMA SONUÇLARI…

Bu akşam akşam yemeği için biraz biber dolması yaşlanma sürecini durdurmanın ilk adımıdır. 

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’nde yürütülen bir araştırmaya göre dolmalık biber, vücudun doğal kolajen ve elastin üretimini artırmaya yardımcı olan C vitamini ile yüklüdür. Bu da cildinizin elastikiyetini artırarak daha uzun süre genç görünmenizi ve hissetmenizi sağlar.

TUZU TAMAMEN BIRAKMAK KESİNLİKLE GENÇLEŞTİRYOR

TUZU TAMAMEN BIRAKMAK KESİNLİKLE GENÇLEŞTİRYOR

Tuzun varlığında büzüşen tek şey sümüklü böcekler değil, beyniniz de öyle. Nature Reviews Neurology’de yayınlanan araştırma , yüksek sodyumlu bir diyetle şiddetlenen bir durum olan hipertansiyonun, hipokampusun boyutunu azaltarak erken beyin yaşlanmasına neden olabileceğini ortaya koymaktadır.

SUŞİYİ HAYATINIZA SOKUN

SUŞİYİ HAYATINIZA SOKUN

Her zamanki sağlıksız paket siparişinizi suşi lehine bırakın ve her lokmada gençleşeceksiniz. 

Nature Reviews Neurology’de yayınlanan araştırma , somon ve ton balığı gibi omega-3 bakımından zengin balıkları tüketmenin, bilişsel gerileme riskinizi önemli ölçüde azaltabileceğini ve aynı zamanda ağrılara neden olabilecek iltihaplanmayı azalttığını ve bunun da sizi kronolojik olarak önemli ölçüde daha genç hissettirdiğini ortaya koydu.

FASÜLYEYİ DAHA ÇOK SEVİN

FASÜLYEYİ DAHA ÇOK SEVİN

Cellular and Molecular Neurobiology’de yayınlanan bir araştırmanın sonuçları, fasulye gibi folat bakımından zengin gıdaların, hafızayı korurken yaşlanan beyinlerin antioksidan durumunu iyileştirebileceğini ortaya koyuyor.

TAM TAHILLARA GEÇİŞ: BEYAZ EKMEĞİ UNUTUN!

TAM TAHILLARA GEÇİŞ: BEYAZ EKMEĞİ UNUTUN!

Tam tahıllar, sağlıklı bir kilo almanıza yardımcı olmaktan daha fazlasını yapabilir; 

Yaşlanma söz konusu olduğunda da bir süper gıda oldukları ortaya çıktı. Oregon Üniversitesi’ndeki Linus Pauling Enstitüsü’ndeki araştırmacılar, tam tahıllar gibi manganez açısından zengin gıdaların, sağlıklı kolajen ve elastin üretimini teşvik etmek, cildinizi esnek ve yaşlanmadan tutmak için ayrılmaz olduğunu bildiriyor.

İDEAL KİLODA KAL

İDEAL KİLODA KAL

Daha iyi görünmek ve daha özgüvenli hissetmek kilo vermenin faydaları arasında olsa da, istenmeyen kilolardan kurtulmak da beyniniz üzerinde oldukça derin bir etkiye sahip olabilir.

Johns Hopkins Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, aşırı kilolu veya obez olmanın beyin hacmi üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini, potansiyel olarak sonraki yıllarda bilişsel gerileme oranınızı artırabileceğini buldular, bu nedenle hedef kilonuza ulaşma konusunda ciddileşmek için şimdiki zaman gibi bir zaman yok

DAHA ÇOK AYAKTA DUR

DAHA ÇOK AYAKTA DUR

Hiç şüphe yok ki: Oturarak çok fazla zaman harcıyoruz ve bu aslında hayatımızın yıllarını traş ediyor. Avustralya İstatistik Bürosu’ndan yapılan araştırmalar, 25 yaşından sonra oturarak geçirilen her saatin yaşam beklentisini 22 dakika azalttığını ortaya koyuyor, bu nedenle mümkünse iş yerinde ayakta durmaya çalışın; siz de daha fazla kalori yakarsınız.

SADECE CİLT İÇİN DEĞİL, BEYİN İÇİN DE AVOKADO

SADECE CİLT İÇİN DEĞİL, BEYİN İÇİN DE AVOKADO

Tufts Üniversitesi Yaşlanma Üzerine İnsan Beslenmesi Araştırma Merkezi’ndeki araştırmacılar, lutein bakımından zengin avokadonun, yaşlandıkça sağlıklı bilişsel işlevi korumanıza yardımcı olan nöroprotektif bir etkiye sahip olduğunu keşfettiler.

MUTLU OLAN HAYATTA KALIR

MUTLU OLAN HAYATTA KALIR

Dünyayı gül renkli gözlüklerle görmek her zaman kolay değildir, ancak hayattaki pozitifleri görmeye çalışmak buna değer. 

Kanada’daki Carleton Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırma, hayata olumlu bakan insanların 14 yıllık bir takip sonunda hala hayatta olma olasılığının en yüksek olduğunu buldu. Bu kesinlikle hakkında oldukça olumlu hissedebileceğiniz bir şey. 

HER GÜN YÜRÜ... HEP YÜRÜ...

HER GÜN YÜRÜ… HEP YÜRÜ…

Egzersizin gençliği teşvik eden etkilerinin keyfini çıkarmak için vücut ağırlığınızı kaldırmanız veya saatlerce yüksek yoğunluklu kardiyo çalışmanız gerekmez; sadece günlük yürüyüş yapmak kum saatini çevirmeye yardımcı olabilir.

 Önleyici Tıp’ta yayınlanan araştırma , en çok egzersiz yapan kişilerin hücresel yaşlanma sürecini dokuz yıl geriye çevirdiğini ortaya koyuyor.

YAŞINIZA GÖRE HAREKET "ETMEYİN"

YAŞINIZA GÖRE HAREKET “ETMEYİN”

Sonsuza kadar genç kalmanın ilk adımı genç düşünmektir. JAMA Internal Medicine’de yayınlanan araştırma , gerçek yaşından üç veya daha fazla genç hisseden kişilerin, biyolojik yaşlarından daha yaşlı hissedenlere kıyasla ölüm riskini azalttığını ortaya koyuyor.

OYUNLAR GENÇLİK SAÇIYOR

OYUNLAR GENÇLİK SAÇIYOR

Video oyunları oynamak gibi gençlik uğraşlarıyla meşgul olmak aslında yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olabilir. San Francisco’daki California Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, oyuncularından bilişsel ve fiziksel çoklu görev gerektiren bir 3D video oyunu oynayan yetişkinlerin, çalışma sona erdikten 6 ay sonra sürekli bilişsel gelişmelerden keyif aldıklarını buldu.

BİTTER ÇİKOLATAYA ALIŞIN

BİTTER ÇİKOLATAYA ALIŞIN

Devam edin, iç çikolatanızı şımartın. Journal of Hypertension’da yayınlanan araştırma , kakao flavanollerinin yaşlı hastalarda endotel fonksiyonunu önemli ölçüde iyileştirdiğini, ancak genç meslektaşlarında olmadığını ortaya koymaktadır. 

KOŞMAYA BAŞLAYIN

KOŞMAYA BAŞLAYIN

Ücretsiz, eğlenceli ve kilo vermek için harika olan koşmak, zamanınızı harcamak için zaten oldukça harika bir yol. Neyse ki, yaşlanma sürecini durdurmak isteyenler için aynı zamanda güçlü bir ilaçtır. Circulation’da yayınlanan bir araştırmanın sonuçları, koşu gibi düzenli olarak yoğun egzersiz yapan 50 yaşındakilerin, daha az aktif olan çağdaşlarından biyolojik olarak daha genç olduğunu ortaya koyuyor.

BACAKLARINIZI GÜÇLENDİRİN

BACAKLARINIZI GÜÇLENDİRİN

Saati geri çevirmeye mi çalışıyorsun? Biraz squat ile başlayın. Araştırmalar, daha güçlü alt vücut kaslarına sahip olmanın düşme riskinizi önemli ölçüde azaltabileceğini gösteriyor. Bu, 1 yıllık işarette ölüm oranında yaklaşık yüzde 20’lik bir artışla ilişkili olan kalça kırığı riskinizi önemli ölçüde azaltır.

RAHATLAYIN...

RAHATLAYIN…

Stres yaşamınızdan çalıyor… Kendinize ayırdığınız rahatlayacak dakikaları arttırın

Araştırmalar, stresin DNA telomerlerinizi kısaltabileceğini ve sağlıklı DNA dizileri oluşturmak için çoğalma yeteneklerini çaldığını gösteriyor. San Francisco’daki California Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, kısaltılmış telomerleri belirli tıbbi durumlar ve erken ölüm riskinin artmasıyla da ilişkilendirdiler.

ÇAY İÇİN...

ÇAY İÇİN…

Tek bir fincan siyah çay, günlük manganezinizin yüzde 47’sini sağlar. Her bir çayın kendine özgü birçok yararı var.

Oregon Üniversitesi’ndeki araştırmacıların cildi yumuşatıcı kolajen üretiminin artmasıyla ilişkilendirdiği.

ORGANİZE OLUN

ORGANİZE OLUN

Kaos sizi ayakta tutabilir, ancak organize olmak ve motive olmak daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir. Rush Üniversitesi Tıp Merkezi’ndeki araştırmacılar, yüksek düzeyde disipline ve başarıya sahip olduklarına inanan kişilerin Alzheimer riskini yüzde 89’a kadar azalttığını buldu.

EVCİL HAYVAN EDİNİN

EVCİL HAYVAN EDİNİN

Bir evcil hayvanla vakit geçirmek, mecazi anlamdan çok kalbiniz için iyidir. 

Amerikan Kalp Derneği, evde dört ayaklı arkadaşları olan bireylerin, hayvan dostlarından çekinenlere göre daha düşük hipertansiyon, kalp hastalığı ve yüksek kolesterol oranlarına sahip olduğunu ortaya koyarken, Minnesota İnme Enstitüsü tarafından yürütülen bir araştırma, evde bir kedinin olduğunu ortaya çıkardı. Evcil bir hayvan kalp krizi riskinizi üçte bir oranında azaltabilir

PORTAKAL SUYUNDAN VAZGEÇMEYİN

PORTAKAL SUYUNDAN VAZGEÇMEYİN

Tatlı, sulu portakalların tadını çıkarmak, yaşlandıkça cildinizin pürüzsüz ve parlak kalmasına yardımcı olabilir.

Portakaldan aldığınız C vitamini takviyesi, yalnızca bağışıklık sağlığınızı iyileştirmekle kalmaz, belirli hastalıklara ve enfeksiyonlara yakalanma riskinizi azaltır, aynı zamanda vücudunuzun kolajen üretimini de artırarak sizi çizgisiz bırakır.

ÖĞRENMEYİ BIRAKMAYIN

ÖĞRENMEYİ BIRAKMAYIN

Okulda kalın – bu sadece daha uzun bir yaşamın anahtarı olabilir. 

Review of Economic Studies’de yayınlanan araştırma , sadece bir yıl daha okula gitmenin ömrünüzü 18 ay uzatabileceğini buldu.

MUTLU OLANLAR UZUN YAŞIYOR

MUTLU OLANLAR UZUN YAŞIYOR

Hadi, mutlu ol! Champaign Illinois Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, kendilerini mutlu olarak tanımlayanların, bardağın yarısını boş görenlerden daha uzun yaşadığını buldu.

ZEN FELSEFESİNDEN DESTEK ALIN

ZEN FELSEFESİNDEN DESTEK ALIN

Meditasyon yoluyla biraz iç huzuru bulmak, yaşlanma sürecinde saati sıfırlamanıza yardımcı olabilir. Emory Üniversitesi Psikiyatri ve Davranış Bilimleri Bölümü’ndeki araştırmacılar, düzenli olarak meditasyon yapan bireylerin, meditasyondan kaçınan meslektaşlarına kıyasla daha az gri madde kaybettiğini ve dikkatlerinin arttığını buldu.

TEMİZLEMEK YAŞATIYOR

TEMİZLEMEK YAŞATIYOR

Bir araştırma, 70’li ve 80’li yaşlarında kendi evini temizleyen bireylerin ölüm riskini yüzde 30’a kadar azalttığını ortaya koyuyor.

DAHA ÇOK YULAF...

DAHA ÇOK YULAF…

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür, bu nedenle menünüze biraz yulaf ezmesi ekleyerek onu değerli kılın. Tufts Üniversitesi’nde yapılan araştırma, kahvaltıda yulaf ezmesi yiyenlerin, daha az sağlıklı seçenekleri tercih edenlere göre daha kısa süreli hafızaya sahip olabileceğini ortaya koyuyor.

EN SON NE ZAMAN TAZE SİYAH KUŞ ÜZÜMÜ YEDİNİZ?

EN SON NE ZAMAN TAZE SİYAH KUŞ ÜZÜMÜ YEDİNİZ?

Yulaf ezmesine veya en sevdiğiniz unlu mamullere birkaç siyah kuş üzümü eklemek, olduğunuzdan çok daha genç görünmenizi ve hissetmenizi sağlayabilir. 

Journal of Nutrition’da yayınlanan bir araştırma, siyah kuş üzümü yiyen obez bireylerin kilo kaybını sürdürme olasılığının daha yüksek olduğunu ve siyah frenk üzümünün yüksek antioksidan içeriğinin beyninizin sağlığını iyileştirebileceğini ve yaşlandıkça hafızanızı iyileştirmeye yardımcı olabileceğini ortaya koymaktadır.

TELEVİZYONU BIRAKIN

TELEVİZYONU BIRAKIN

TV zamanınızı azaltmak hayatınıza yıllar katabilir. Avustralya’daki araştırmacılar, günde ortalama 6 saat TV izleyen bireylerin, hiç izlemeyenlere kıyasla, yaşamlarından yaklaşık 5 yıl kısaldığını buldu.

GÜNE GREYFURTLA BAŞLAYIN

GÜNE GREYFURTLA BAŞLAYIN

Güne greyfurt ile başlamak, aynı zamanda hem zayıflamanıza hem de cildinizi pürüzsüzleştirmenize yardımcı olabilir. 

Vanderbilt Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, greyfurt tüketimini artan kilo kaybıyla ilişkilendirmekle kalmıyor, bu meyvenin yüksek C vitamini içeriği de kolajen üretiminizi hızlandırabilir.

AMACINIZI BULUN

AMACINIZI BULUN

İster öğretme konusunda tutkulu olun, ister yemek yapmayı seviyor olun ya da günlerinizi Miley Cyrus hayran sanatı yaparak geçirmek istiyorsanız, hayatta bir amaca sahip olmak yaşlanmaya karşı güçlü bir silahtır.

Psychological Science dergisinde yayınlanan araştırma , yaşamda bir amaç duygusu hissedenlerin, amaçsız meslektaşlarından önemli ölçüde daha uzun yaşadıklarını ortaya koyuyor.

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLARI ÖĞRENİN

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLARI ÖĞRENİN

Annals of Neurology’de yayınlanan araştırmaya göre , lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler alımınızı artırmak , bilişsel gerileme riskinizi önemli ölçüde azaltır. Lahana cipsi yapmayı öğrenebilirsiniz.

HER YAŞ İÇİN YOGA

HER YAŞ İÇİN YOGA

“Om” deyin ve daha genç bir bedene ve beyne merhaba deyin. 

British Journal of Obstetrics and Gynecology’nin Temmuz 2008 sayısında yayınlanan araştırma , düzenli rutinlerine yoga ekleyen perimenopozal kadınların sadece sıcak basması gibi menopoz semptomlarını azaltmakla kalmayıp aynı zamanda hafızalarını da iyileştirdiğini ortaya koyuyor.

BEYAZ PİRİNCE ELVEDA, MERHABA ESMER PİRİNÇ

BEYAZ PİRİNCE ELVEDA, MERHABA ESMER PİRİNÇ

Beyaz yerine kahverengi pirinci tercih edin ve kibosh’u beyin yaşlanmasına koyabilirsiniz.

 Journal of Nutrition’da yayınlanan bir araştırma , esmer pirinç gibi tam tahıllardan zengin bir diyetin yaşlı erişkinlerde zihinsel keskinliği iyileştirdiğini ortaya koyuyor.

YEMEKLERE DAHA ÇOK DOMATES

YEMEKLERE DAHA ÇOK DOMATES

O salatanın üzerine birkaç domates, yaşlanma sürecini durdurmanıza yardımcı olabilir. Yüksek likopen içeriği sayesinde, Üniversite Eczacılık Bilimleri Enstitüsü’nde yürütülen bir araştırmaya göre, domatesler dejeneratif hastalıkları önlemeye ve hafızayı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

TEREYAĞI MASUM DEĞİL, KABUL EDİN VE BIRAKIN

TEREYAĞI MASUM DEĞİL, KABUL EDİN VE BIRAKIN

Tereyağı sadece karnınız için değil, beyniniz için de kötüdür. Brigham ve Kadın Hastanesi’ndeki araştırmacılar, tereyağı gibi en fazla doymuş yağ tüketen kadınların aynı zamanda en belirgin hafıza kaybı ve bilişsel sıkıntılar yaşadığını buldu. Yemeklerinizi zenginleştirmenin daha sağlıklı bir yolu için bunun yerine zeytinyağını tercih edin.

BADEM HAFIZANIZI GENÇ TUTAR

BADEM HAFIZANIZI GENÇ TUTAR

Bademleri atıştırmalık olarak tercih ederek içten dışa daha sağlıklı olun. Bademler sadece kolajen oluşturan lizin bakımından zengin olmakla kalmaz, Brain Research Bulletin’de yayınlanan bir araştırma, badem yemenin hem hafızayı iyileştirebileceğini hem de yaşlandıkça gelecekte hafıza kaybı riskini azaltabileceğini ortaya koymaktadır.

ANIMSATICI KULLANMAYA ALIŞIN

ANIMSATICI KULLANMAYA ALIŞIN

Bugün biraz beyin jimnastiği yapmaya başlamak, yaşlandıkça zihninizi genç tutmanıza yardımcı olabilir. 

ABD Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı’nda yayınlanan araştırma, görsel imgelere dayalı anımsatıcı aygıtları kullanan her yaştan yetişkinin beyinlerinin bazı bölümlerinde daha fazla işlevsellik deneyimlediğini ve potansiyel olarak bellek kaybını ve diğer bilişsel gerileme biçimlerini engellediğini ortaya koymaktadır.

ETİ, MANTARLA DEĞİŞTİRİN

ETİ, MANTARLA DEĞİŞTİRİN

Etsiz yemek sadece yemeğinizdeki doymuş yağ içeriğini önemli ölçüde azaltmakla kalmaz, aynı zamanda daha sağlıklı bir zihni korumanıza yardımcı olur, ayrıca mantarlar cildinizi yumuşak ve esnek tutabilir.

Mantarlar, kolajen üretimini arttırdığı gösterilen iyi bir bakır kaynağıdır, bu nedenle zaman zaman bu burgerleri portobellos için kullanmaktan korkmayın.

DAHA ÇOK DENİZ ÜRÜNÜ

DAHA ÇOK DENİZ ÜRÜNÜ

Kendinize eski moda bir deniz tarağı yapın ve daha sağlıklı, daha genç görünen bir cildin tadını çıkarın.

 İstiridye, kolajen ve elastin üretiminizi artırabilen manganezin yanı sıra iltihapla savaşan omega-3’lerin harika bir kaynağıdır.

SOSYALLEŞİN

SOSYALLEŞİN

İyi haber, sosyal kelebekler: Sosyalleşmek için harcadığınız tüm zaman, daha uzun yaşamanıza yardımcı olabilir. PLoS One’da

yayınlanan araştırma , sosyalleşmek için sınırlı fırsatları olan bireylerin, çalışmadan sonraki 7,5 yıl içinde, arkadaşları ve ailesiyle düzenli olarak kaliteli zaman geçirenlere göre yaklaşık yüzde 50 daha fazla ölme ihtimalinin olduğunu ortaya koyuyor.

KAHVEYİ YEŞİL ÇAYLA DEĞİŞTİRİN

KAHVEYİ YEŞİL ÇAYLA DEĞİŞTİRİN

Antioksidan bakımından zengin yeşil çay, harika bir metabolizma hızlandırıcı olarak bilinir ve yaşlanma söz konusu olduğunda faydaları eşit derecede etkileyicidir. Norveç’teki araştırmacılar, 70’lerinde flavonoid bakımından en zengin çayı içen bireylerin bilişsel bir testte, içmeyenlere göre daha yüksek performans gösterdiğini buldular. sonsuza dek genç kal.

YEMEKLERİNİZE DAHA ÇOK ZERDEÇAL EKLEYİN

YEMEKLERİNİZE DAHA ÇOK ZERDEÇAL EKLEYİN

Yemeğinizde biraz zerdeçal, beyniniz için büyük faydalar sağlayabilir.

Güney Kaliforniya Üniversitesi Nöroloji Departmanında yürütülen araştırmalar, zerdeçal tüketimini daha düşük Alzheimer oranlarına ve gelişmiş bilişsel işleve bağladı.

İLİK SUYUNDAN VAZGEÇMEYİN

İLİK SUYUNDAN VAZGEÇMEYİN

Bir yığın kemik suyu hazırlayın ve daha genç, daha sağlıklı bir size merhaba deyin. Kemik suyu sadece harika bir kolajen kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda Frontiers in Neurology’de yayınlanan bir araştırma, kemik suyu gibi gıdalardaki amino asitlerin beyin hasarı olan kişilerde iyileşme süresini hızlandırabildiğini ve yaşlanan beyin için de potansiyel faydalara işaret ettiğini ortaya koymaktadır.

ANTİOKSİDAN KAYNAĞI İÇECEKLERİ ÖĞRENİN

ANTİOKSİDAN KAYNAĞI İÇECEKLERİ ÖĞRENİN

Journal of Nutrition’da yayınlanan araştırma , 70 ila 74 yaşları arasındaki bir grup kadın ve erkek arasında, şarap da dahil olmak üzere düzenli olarak antioksidan bakımından zengin içecekler içenlerin, içmeyenlere göre zihinsel olarak daha zinde olduğunu ortaya koyuyor. Buna kadeh kaldıracağız!

EMEKLİLİĞİ ERTELEYİN

EMEKLİLİĞİ ERTELEYİN

Yıllarca çalıştıktan sonra günlerinizi okuyarak, bahçeyle uğraşarak ve seyahat ederek geçirmeyi dört gözle bekleyebilirsiniz, ancak araştırmalar emekliliğinizi biraz ertelemenin yaşam beklentiniz açısından büyük faydalar sağlayabileceğini gösteriyor.

 Oregon Eyalet Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, 65 yaşından sonra çalışmaya devam eden sağlıklı bireylerin genel ölüm riskini yüzde 11, sağlıksız bireylerin ölüm riskini yüzde 9 azalttığını buldu. 

- Reklam -