Ana SayfaAnne ÇocukAdımlar, otizmli çocukların eğitimi için!

Adımlar, otizmli çocukların eğitimi için!

- Advertisement -

Tohum Otizm Vakfı’nın 8. kez katıldığı Runtalya Maratonu’nda bireysel ve farklı firmaları temsil eden gönüllü koşucular; koşarak veya yürüyerek, adımlarını otizmli çocuklar için atacak, maratonun öncesinde ve sonrasında, toplamda 1 ay süresince sosyal çevresinden topladığı bağışlarla otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayacaklar.

6 Mart pazar günü 17.si gerçekleşecek olan spor organizasyonu Runtalya Uluslararası Antalya Maratonu’nda Tohum Otizm Vakfı için koşarak otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayabilirsiniz. Tohum Otizm Vakfı’nın 8. kez katıldığı Runtalya Maratonu’nda bireysel ve farklı firmaları temsil eden gönüllü koşucular; koşarak veya yürüyerek, adımlarını otizmli çocuklar için atacak, maratonun öncesinde ve sonrasında, toplamda 1 ay süresince sosyal çevresinden topladığı bağışlarla otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayacaklar.

Her 44 çocuktan 1’nin otizm riski ile doğduğuna dikkat çeken Tohum Otizm Vakfı Genel Müdür Vekili Özgül Gürel “Otizmin bilinen tek çaresi erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitim. Otizmli çocukların eğitime erişiminin kolaylaştırılması ve özel eğitim sınıflarının bu anlamda yaygınlaştırılması gerekiyor. Gerek bireysel gerekse takım halinde Runtalya Maratonu’nda koşarak hem otizm konusunda farkındalık yaratabilir hem de otizmli çocuklarımızın eğitimi için bağış toplayabilirsiniz. Tüm sporseverleri Runtalya Maratonu’nda yanımızda olmaya davet ediyoruz.” dedi. 

Her yıl yurt içi ve yurt dışından pek çok kişinin katılımıyla gerçekleşen Runtalya Uluslararası Antalya Maratonu’na katılmak isteyenler www. runtalya.com web sitesi üzerinden kayıt yaptırabiliyor. 

OTİZMİN TEK ÇARESİ YOĞUN EĞİTİM

Günümüzde bilinen tek çaresi; erken tanı ile yoğun ve sürekli özel eğitim olan otizm, erken tanı ve doğru bir eğitim yaklaşımı ile kontrol altına alınabiliyor. Yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık %50’sinde otizmin belirtileri ile ilgili büyük ilerleme kaydediliyor. Öyle ki bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmayabiliyor. Otizmde erken dönemde (18 ay civarı) tanı koyabilmek ve çocukların haftada en az 30 saati bulan yoğun bir eğitim almalarını sağlamak hayati önem taşıyor. Özellikle 3 ile 5 yaş arasında bu yoğun eğitim çok daha önemli bir hal alıyor.       

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? 

  • Otizmin tek çaresi ERKEN TANI ile YOĞUN, SÜREKLİ EĞİTİM.
  • Günümüzde her 44 ÇOCUKTAN 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor ve otizmin görülme sıklığı çok büyük bir hızla artış gösteriyor.
  • Dünyada her 20 DAKİKADA 1 çocuk otizm tanısı alıyor.
  • Otizm erkek çocuklarda, kızlardan 4 KAT FAZLA oranda görülüyor.
  • Ülkemizde 0-19 yaş grubundaki 574.963 otizmli çocuk ve gencimizden sadece 41.854’ü EĞİTİME ERİŞEBİLİYOR.
İlgili Haberler
Hafif otizm, erken tanıyla tamamen ortadan kalkabiliyorOtizm gerçeği: Erkek çocuklarda 3-4 kat daha fazla görülen otizm, beslenme sorunlarına da yol açıyor!

- Reklam -