Ana SayfaSeyahatÇin Seddi hakkında daha önce hiç duymadıklarınız!

Çin Seddi hakkında daha önce hiç duymadıklarınız!

Her yıl 10 milyon turist tarafından ziyaret edilen dünyanın en turistik mekânlarından biri olan çin seddi 2 bin yılı aşkın sürede tamamlanmıştır. İşte Çin Seddi’nin bilinmeyenleri…

- Advertisement -

Çin Seddi, dünyanın en uzun duvarı ve en büyük antik mimarisidir. Engebeli ülke ve sarp dağlar üzerindeki dolambaçlı yolu, harika bir manzaraya sahiptir.

Çin settinin resmi uzunluğu 21.196.18 km’dir 

9 şehri kapsayan Çin Seddi 2.300 yıldan daha eskidir.

Qinhuangdao sahillerinden Pekin çevresindeki engebeli dağlara ve yüksek sıradağlar arasındaki çöl koridoruna kadar nefes kesici bir manzara yelpazesine sahiptir.

Çin Seddi’nin tamamlanması 2 bin yıldan uzun sürmüştür. Çünkü duvarın ilk kısımları M.Ö. 8. yüzyılda yapılmıştır.

Çin Seddi’nin, sarp ve dolambaçlı olduğu bilinen Jiankou Bölümü, Çin Seddi resimli kitaplarında ve kartpostallarda en çok görünen kısımdır.

Çin ile Moğolistan arasında kalan Çin Seddi’nin Birçok kaynakta Hun istilalarına karşı korunmak amacı ile yapılan bir yer olduğu belirtilse de Çin Seddi hem birbirlerinin hem de Moğollardan, Tatarlara kadar çeşitli milletlerden korunmak amacı ile yapılmıştır.

Burçlann yüksekliği 1-1.7 metre dolayındadır. Bazı bölümleri taştan ve bazı bölümleri de kerpiçten yapılmış bu yapının, uzaydan çıplak gözle görüldüğü ileri sürülse de, Çin Seddi yardımsız insan gözüyle uzaydan görülemez.

Genelde Çin Seddi’nin, Ch’in Shih Huang döneminde M.Ö. 215 yılında yapıldığı kabul edilmektedir

Çin Seddi’nin yaklaşık üçte biri iz bırakmadan kayboldu. Ming Hanedanlığı’nın devrildiği 1644 yılından sonra uzun süre, Çin Seddi üzerinde başka hiçbir çalışma yapılmadı.

Çin Seddi’nin yeniden inşası ve korunması 1957’de Badaling ile başladı.

Orada en popüler Çin Seddi efsanesi, kocası Duvarı inşa ederken ölen Meng Jiangnv hakkındadır. Efsaneye göre, kocasının ardından ağlaması o kadar acıydı ki, duvarın bir bölümü çökerek kocasının kemiklerini gömebilmesini sağladı.

Çin Seddi kesintisiz bir çizgi değildir: yan duvarlar, dairesel duvarlar, paralel duvarlar ve duvarı olmayan bölümler vardır (bunun yerine yüksek dağlar veya nehirler bir bariyer oluşturur

- Reklam -