Ana SayfaKadınKavgadan sonra nasıl davranmalı?

Kavgadan sonra nasıl davranmalı?

- Advertisement -

Bir kavga ilişkinizi zayıflatabilir veya güçlendirebilir – ve etkisi tartışma anında ve daha sonra nasıl davrandığınıza bağlıdır. Bir tartışma sonrası meydana gelen olaylar gergin olabilir, ama sadece bir konu üzerinde anlaşmaya varışmamış olması sizin sonrasında soğuk davranmanız anlamına gelmez. Aslında, birbirinizle nasıl konuştuğunuza dikkat ederseniz, bu fırsatı ilişkinizi düzeltmeye başlamak için kullanabilirsiniz. Harvard öğretim görevlisi Holly Parker’a kulak verin.

Son sözü söyleme isteği duyabilirsiniz, hatta eşinize küserek cezalandırabilirsiniz, ancak bu sizi sadece o anda değil gelecekte de mutsuz eder. 

Parker, “Kendinize ve eşinize verebileceğiniz en iyi hediyelerden biri, anlaşmazlıkların ve kavgaların oyalanmasına izin vermek yerine, mümkün olan en kısa sürede yeniden bağlantı kurmak ve uyumu yeniden sağlamaktır” diyor ve ekliyor: “Dövüşlerin artmasına izin verdiğimizde, bu olumsuz duygulanım karşılıklılığı olarak adlandırılır ve bir ilişkide mutluluğun azalmasını öngörür. Bu yüzden kavga tırmanmadan önce barışmayı hedefleyin.”

Parker, ” Eğlenceli duygular , partnerimizle gergin anlarda bile vücudumuzun gevşemesine ve daha az gergin hissetmesine yardımcı olabilir ” diyor. 

Bu nedenle, söylenmesi gereken her şey söylenmiş olmasına rağmen kavgayı sürdürme dürtüsüne sahipseniz, partnerinizin sizin için iyi bir şey yaptığı, onun hakkında takdir ettiğiniz bir şey, hatta onunla ilgisi olmayan iyi bir anıyı düşünün.

Amacınız gerçekten telafi etmekse, tartışmayı tekrarlamayın. “Üzgünüm ama…” veya “sadece sen her zaman…” deme, bu sadece kavgayı uzatacaktır.

Parker, “Kelimelerinizi dikkatli seçin, samimi ve kibar olmaya çalışın” diyor ve ekliyor: “Bir partnere hakaret etmek, geçmişi yüzüne atmak, bağırmak, alaycı kinayeler eklemek gibi duyguları incitmeye ve sürtüşmeyi artırmaya meyilli taktikler kullanmayın. sert, eleştirel yorumlar yapmak, atasözü parmağını işaret edip suçlamak ya da kontrol edip dinlememek.”

Partnerinizin duyulduğunu hissetmesine yardımcı olmak için Parker, kendinizi ilişkinin dışında, ikinizi de önemseyen biri olarak hayal etmenizi önerir. 

Kendi bakış açınızdan göremediğiniz neyi görebileceklerini kendinize sorun ve eşinizin sahip olduğu geçerli noktaları kabul edin.

Gelecekteki çatışmalardan kaçınmak için ulaşabileceğiniz ve karşılıklı yarar sağlayan bir hedef düşünün. 

Parker, “Kendi ihtiyaçlarınızı veya sadece partnerinizin ihtiyaçlarını görmek yerine her ikiniz için de tatmin edici bir sonuç bulmak için birlikte çalışmaktır” diyor.

Partnerinizin yanında olmak, kavgaya direnmeyi çok zorlaştırıyorsa, ondan biraz zaman ayırın. Birlikte yaşıyorsanız, duş alın ya da yürüyüşe çıkın ve daha sonra öfkelenmeniz daha az cazip gelebilir. 

Parker, “Şu anda hala üzgün hissediyorum ve biraz sakinleşmem gerektiğini düşünüyorum. Sana karşı bir şey yok – sadece sıfırlama düğmesine basmam gerekiyor. Bu harika mı?” demeyi öneriyor.

Çoğumuz kavgalar sırasında keşke yapmasaydık dedirtecek şekilde davranırız. 

Parker, “Düşmanlıkların kaynamasına izin vermeden öfke ve incinmeyi paylaşıp duyabilsek de, kesinlikle kolay değil” diyor. “Kendinize fazla yüklenmemeye çalışın ve kendinizi insan ırkına hoş geldiniz. Bu olabilir ve anahtar, gerilimi geri getirmek ve barışma ve yakınlaşma işine geri dönmektir.”

- Reklam -
Exit mobile version