Ana SayfaMagazinÖtenazi ile yaşamına son verdiren eski manken Sinem Üretmen yıllar önce çekilen...

Ötenazi ile yaşamına son verdiren eski manken Sinem Üretmen yıllar önce çekilen bir klipte ölen sevgili rolünü oynamış

- Advertisement -

Magazin Haberleri

90’lı yıların ünlü mankenlerinden Sinem Üretmen hayatını kaybetti. Popüler ismin ölüm haberini veren Deniz Pulaş, “Seni hiç unutmayacağım Sinem” ifadelerini kullandı.

Uzun zamandır ortalarda görünmeyen ünlü ismin, kanserle mücadele ettiği ve hastalığın vücuduna yayılarak metastaz yaptığı ileri sürüldü. Ağrılara dayanamayan Sinem Üretmen, ötenazi yaptırarak yaşamına son verdiği de konuşulanlar arasında.

Ötenazi ile yaşamına son verdiren eski manken Sinem Üretmen yıllar önce çekilen bir klipte ölen sevgili rolünü oynamış

Öte yandan eski mankenin ünlendiği Burak Kut’un “Bebeğim” şarkısının klipteki rolü de yeniden gündem oldu. Güzel manken klipte Burak’ın vefat eden sevgilisi rolündeydi.

1 Ocak 1971 doğumlu olan Sinem Üretmen 1994 yapımı ‘Bir Sonbahar Hikayesi’ filmi ile izleyici karşısına çıkan Sinem Üretmen, 1995 yılında ‘Zıpçıktı’, 1996’da ‘Tatlı Kaçıklar’, 1998 yılında ise ‘Örümcek’ dizilerinde rol aldı. Üretmen ayrıca, Burak Kut’un Bebeğim ve Demet Sağıroğlu’nun Kınalı Bebek kliplerinde oynamıştı.

Ötanazi, bir kişinin veya bir hayvanın yaşamını, yaşamlarının dayanılamayacak durumda olarak algılanması sebebiyle, acısız veya çok az acıtan bir ölümcül enjeksiyon yaparak, yüksek dozda ilaç vererek veya kişiyi yaşam destek ünitesinden ayırarak sonlandırmaktır. Ötanazi uygulaması, bu üçü dışında farklı formlarda da olabilir; örneğin pasif ötanaziye kişinin tedavi edilebilecek ama ölümcül bir bulaşıcı hastalığının tedavi edilmeyerek kişinin, pasif olarak, ölümüne yol açılması dahildir. Ötanazinin farklı tipleri farklı yasal uygulamalara tabiidir.

Temelde aktif ve pasif ötanazi şeklinde uygulanmaktadır. Aktif ötanazide, doğrudan (direkt) uygulama söz konusudur. Öldürücü madde, kurtarıcı tedavi uygulanması imkânsız olan hastaya doğrudan verilir. Pasif ötanazide, dolaylı (indirekt) bir uygulama söz konusu olup, hastayı hayatta tutan makineler kapatılır ya da geçici – kısmi tedaviye yönelik ilaçların verilmesi kesilerek, ağrının giderilmesi dışında bir tedavi uygulanmaz.

Dünyada ötenazinin yasal olduğu ülkeler Belçika, Hollanda, Lüksemburg. Hollanda, dünyada ötanaziyi yasal hale getiren ilk ülke. Hollanda ve Belçika’da 12 yaşından büyük çocuklar için bile uygulanıyor. Son olarak İspanya da bu ülkeler arasına katıldı. Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Kanada, Kolombiya, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ardından ötanazinin yasallaştığı 8. ülke İspanya oldu.

Zehra Yaşık
Editör Haberler.com – Magazin

Sinem Üretmen Magazin Haberler

- Reklam -
Exit mobile version