Ana SayfaSeyahatCin hapishanesi olduğuna inanılıyor: Cehennem Kuyusu'nun dibi görüntülendi

Cin hapishanesi olduğuna inanılıyor: Cehennem Kuyusu’nun dibi görüntülendi

- Advertisement -

Bir keşif ekibi, Berehut Kuyusu olarak da bilinen ve Yemen’de bulunan 112 metre derinliğindeki Cehennem Kuyusu’nun dibine ilk kez indi. Cin hapishanesi ya da dünyayı yok edebilecek bir yanardağ olduğuna inanılan ve bu sayede oldukça ünlü olan Cehennem Kuyusu’nun dibi ilk kez görüntülendi. İşte keşif ekibinin buldukları ve Cehennem Kuyusu…

Umman Mağara Keşif Ekibi, Berehut Kuyusu, diğer adıyla “Cehennem Kuyusu” için bir ilk gerçekleştirildi.

Kâşifler 112 metrelik “Cehennem Kuyusu”nun dibine inen ilk insanlar oldu.

DETAYLICA ARAŞTIRILDI

Independent Türkçe’nin haberine göre 112 metre derinliğe sahip olan obruk ilk defa detaylıca araştırıldı.

Bölgede “Cehennem Kuyusu”na dair pek çok efsane dolanıyor. Kimileri obruğun cinler için bir hapishane olduğunu öne sürerken kimileri de deliğin Dünya’yı yok edebilecek süper yanardağ olduğunu iddia ediyor.

Obruktan kötü kokuların gelmesinin ardından bunun cehenneme açılan bir kapı olduğu da düşünülmüş ve meşhur ismi de böyle konmuştu.

Araştırmacıların yayınladığı sonuçlar; çukur hakkında bugüne dek anlatılanların ne kadar hayal gücü yüksek ürünler olduğunu ortaya koydu.

Umman sınırındaki el-Mahra vilayetinde bir çölün ortasındaki obruğa daha önce amatör kaşifler girse de bilindiği kadarıyla dibine kadar kimse inmemişti.

Umman Mağara Keşif Ekibi’nden 10 kişilik bir grupsa bir makara sistemi kurup Berehut Kuyusu’nu keşfe çıktı.

Grubun 8 üyesi, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında 30 metre çapındaki daire şeklindeki girişten indi.

Araştırmacılar, resmi adı Berehut Kuyusu olan obrukta yılanlar, kurbağalar, böcekler, ölü hayvanlar; mağara incileri ve dikitler bulunduğunu açıkladı. Live Science’ın aktardığına göre dikitlerin bazıları 9 metre uzunluğa ulaşıyordu.

Obruğun duvarlarındaki deliklerden küçük şelaleler aktığı da görüldü.

Araştırmada yer almayan JeologLeslie Melim, dikitlerin ve mağara incilerinin oluşması için gereken suyun bu şelaleler sayesinde geldiğini düşünüyor.

Kaşiflerden Jeolog Muhammed el-Kindi ise obruktan su, kaya, toprak ve ölü hayvan örnekleri topladıklarını ancak bunları henüz analiz ettirmediklerini söyledi.

Keşfe dair nihai raporun ilerleyen haftalarda yayımlanması bekleniyor.

- Reklam -
Exit mobile version