56 yaşındaki Celine Dion’ın 25 Haziran’da yayınlanacak olan belgeseli I Am: Celine Dion’dan fragman yayınlandı. Uzun süredir mücadele ettiği hastalığından bahseden şarkıcı, duygusal anlar yaşadı.
“İNSANLARI VE SAHNEYİ ÇOK ÖZLÜYORUM”
Kaslarını etkilediği için hareket etmekte zorluk çeken şarkıcı, “Çok nadir görülen bir nörolojik bozukluk teşhisi kondu ve bunu daha önce söylemeye hazır değildim ama şimdi hazırım” dedi. Sağlığı nedeniyle gösterilerini iptal etmek zorunda kaldığını söylerken duygusal anlar yaşayan Dion “Bir gösteriyi iptal etmek zor. Her gün çok çalışıyorum ama kabul etmeliyim ki bu bir mücadele. İnsanları, sahneyi çok özlüyorum. Koşamazsam, yürürüm. Yürüyemezsem, sürünürüm. Ama durmayacağım” ifadelerini kullandı.
2022 YILINDA TEŞHİS KONULMUŞTU
Celine, bu hastalıktan muzdarip olduğunu ilk kez 2022’de, birkaç konser tarihini iptal etmek zorunda kaldığında açıkladı. Hayranlarına, nadir görülen bir otoimmün hastalıktan muzdarip olduğunu söyleyen isim, sahnelerden uzaklaşmıştı. Celine, katı kişi sendromuyla mücadele ettiğini merhum eşi René Angélil’den olan üç oğlu René-Charles, Nelson ve Eddy ile birlikte bir Instagram fotoğraf paylaşarak duyurmuş ve şunları söylemişti: “Bu otoimmün bozukluğu aşmaya çalışmak hayatımın en zor deneyimlerinden biri oldu ama bir gün sahneye geri dönmeye kararlıyım. Çocuklarım, ailem, ekibim ve sizlerin sevgisi ve desteği için derin minnettarım! SPS’den etkilenen herkese cesaret ve destek göndermek istiyorum. Bunu yapabileceğinizi bilmenizi istiyorum! Bunu yapabiliriz!”
Belgesel, sendromla mücadelesini ve kamuoyunun pek bilmediği bu hastalığı göstermenin bir yolu. Şu anda bilinen bir tedavisi yok ve Celine sahneye geri dönmeyi umut ediyor.
KATI KİŞİ SENDROMU NEDİR?
Katı kişi sendromu, nadir görülen bir nörolojik hastalıktır. Merkezi sinir sistemini (beyin ve omurilik) etkileyen bir hareket bozukluğudur. Gövde kaslarında, bacaklarda ve vücudun farklı kas gruplarında sertleşme ve kasılma gibi belirtilerle kendini belli eder1. Bu rahatsızlık, kas ağrısının insan yaşamını etkileyecek düzeye ulaşması ile görülür ve milyonda bir görülürken kronik olarak kişiye aktarılır. Katı kişi sendromunun kesin tedavisi bilinmemekte olup, yavaşlatmak adına bazı yöntemler kullanılır.