Ana SayfaSağlıkAntibiyotik etkisi gösteren besinler

Antibiyotik etkisi gösteren besinler

- Advertisement -

Mevsim değişikliği bireylerde çoğu zaman soğuk algınlığı sorunlarına neden olabilir. Bu durumu engellemek adına antibiyotik etkisi gösteren besinler tüketilmelidir. Günümüzde basit hastalıklarda bile hızlıca antibiyotik kullanımı yapılmaktadır. Aslında bu sürecin vücuda zarar verdiği bilinmektedir. Uzmanlar da doktor onayı olmadan alınan antibiyotiklerin her zaman zararlı olduğunu belirtirken vücuttaki bakterilerin çoğalmasını önlemek adına bazı besinlerden yararlanmanız gerekir

SARIMSAK, SOĞAN

SARIMSAK, SOĞAN

Zararlı bakterilerin çoğalmasını önleyen soğan ve sarımsağın aşırı tüketilmemesi gerekir. Aslında kokusu nedeniyle bireylerin tercih etmediği soğan ve sarımsağın fazlasıyla yararlı olduğu unutulmamalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu besinler vücudu kansere karşı korumaktadır.

KEFİR

Düzenli bir şekilde tüketilmesi gereken kefir, solunum yolu enfeksiyonlarını ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca gribal enfeksiyonlara karşı vücudu koruyan kefir, bağırsak kanserine neden olan bakterilerin çoğalmasını engeller. Sonuç olarak a’ntibiyotik etkisi gösteren besinler arasında kefirin önemli bir yere sahip olduğu unutulmamalıdır. Kefir ayrıca astım ve bronşitin doğal tedavisinde kullanıldığı gibi uykusuzluk ve iştahsızlığa karşı da iyi gelir.

ISPANAK

Ispanak bol miktarda E, C, B ve A vitamini barındırmaktadır. Ayrıca ciddi bir magnezyum ve kalsiyum deposu olan ıspanak, a’ntibiyotik etkisi gösteren besinler arasında yerini almıştır. Bağışıklığı güçlendirdiği gibi enfeksiyonları önleyen ıspanak da folik asit de bulunduğu için yaşlandırıcı bir etkisi olduğu bilinir. Kalp dostu olan ıspanak beyin yaşlanmasını geciktirici etkiye de sahip. Sağlık vadeden ve tam da mevsimi olan doğanın bu mucizevi besinini bol bol tüketin.

NAR

Soğuk aylarda tüketilmesi son derece sağlıklı olan nar bol miktarda C vitaminine sahiptir. Ayrıca tansiyon düşüren ve damar tıkanıklığını azaltan nar bitkisinin a’ntibiyotik etkisinin olduğu bilinir. Ancak aşırı miktarda nar tüketimi, vücuttaki şeker oranını yükseltebilir.

PIRASA

İçeriğindeki bileşikler sayesinde kalp sağlığını koruyan pırasanın da a’ntibiyotik etkisi olduğu bilinir. Pek çok kanser türüne karşı koruyucu olan pırasanın sindirim sistemi yaşayanlar tarafından belirli oranlarda tüketilmesi önemlidir.

KİVİ

Vücudun C vitamini eksikliğini karşılayabilen kivi aynı zamanda DNA’yı korumaktadır. Üstelik a’ntibiyotik etkisi gösteren besinler arasında bulunan kivinin içeriğinde bol miktarda lif bulunur. Bu yüzden kötü kolesterole karşı iyi gelir.

ZENCEFİL

Kolesterolü düşüren ve kan pıhtılaşmasını engelleyen zencefil, üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı da koruyucudur. Tavsiye edilen miktarda tüketilmesi gereken zencefil mide bulantısına da iyi gelir.

KIRMIZI BİBER

C vitamini bakımından zengin olan kırmızı biber iltihap çözücü ve ağrı k’esici özelliğiyle bilinir. Mikrop yokedici olduğu için doğal olarak vücuda a’ntibiyotik etkisi yapar.

TURP

Bol miktarda C vitamini ile beraber yüksek diyet lifi içeren turp bitkisi, boşaltım ve sindirim sistemini desteklemektedir. Kış aylarında bolca tüketilen turp özellikle de 2 yaş ve üzerindeki çocuklar için faydalıdır. Elbette yetişkinler de a’ntibiyotik etkisi gösteren besinler arasında turp tüketimi yaparak soğuk algınlığına karşı önlem alabilir.

BROKOLİ

Salata ve yemeklerin vazgeçilmezi olan brokoli E ve C vitamini barındırmaktadır. Ayrıca solunum yolu hastalıklarına karşı etkili olan brokolinin KOAH hasarlarını en aza indirdiği bilinir.

- Reklam -
Exit mobile version