Ana SayfaKadın2022 yılında öne çıkacak estetik cerrahi trendleri

2022 yılında öne çıkacak estetik cerrahi trendleri

- Advertisement -

2021 yılında hiç olmadığı kadar yoğun bir estetik cerrahi talebine tanıklık ettik. Bunun başlıca sebebi korona döneminde evden çalışmanın yaygınlaşması ve tatil için ayrılan birikimlerin estetik operasyonlara kaydırılması oldu. Korona öncesi yoğun tempolu iş dönemlerinde kişilerin daha çok, ofis şartlarında kısa vakitlerde yapılan ve iyileşme dönemi ihtiyacı olmayan cerrrahi olmayan prosedürlere ilgisi daha yüksekken korona sonrası cerrahi prosedürlerde bir anda patlama meydana geldi. Peki 2022’de neler olacak? İşte 2022’nin estetik trendleri…

Pandemi öncesinde estetik cerrahi kadar iyileşme sürecine ihtiyacı olmayan cerrahi olmayan medikal estetik uygulamalarına ilgi çoktu. Hayatın içerisine yoğun bir şekilde sosyalleşirken, uzun dönemli iyileşme süreci olan estetik cerrahiler yerine medikal estetik uygulamalar terccih ediliyordu. Ancak pandemi döneminin ortalarından itibaren, özellikle 2021 yılında hiç olmadığı kadar yoğun bir estetik cerrahi talebi oluşmaya başladı. Korona döneminde evden çalışmanın yaygınlaşması ve sosyal hayat ve tatil gibi etkinlikler için ayrılan birikimlerin estetik operasyonlara kaydırılması da bunun en önemli nedenleri arasındaydı.

Korona öncesi yoğun tempolu iş dönemlerinde kişiler daha çok, ofis şartlarında kısa vakitlerde yapılan ve iyileşme dönemi ihtiyacı olmayan non invazif prosedürlere ilgisi vardı. Ancak korona sonrası bu işlemler yerini cerrahi prosedüre verdi. Çünkü artık estetik yaptıranlar iyileşme sürecini rahatlıkla evde geçirebiliyordu.

Peki yavaş yavaş normalleşmenin gerçekleştiği ancak evden çalışma sisteminin de süreceği 2022’de estetik trendleri ne olacak?

Popo hacmini artıran operasyonlara ilgi artacak

İmplant kullanılmadan kişinin kendi yağlarının değerlendirilerek popo bölgesinin hacminin artmasını, şeklinin daha düzenli ve yuvarlak hale gelmesini amaçlayan cerrahi bir işlem olan “Brazilian Butt Lift” kötü şöhreti sebebi ile bir dönem popülerliğini kaybetti ancak “Güvenli BBL” konseptinin oluşması ve bu sayede alınan teknolojik önlemler sayesinde tekrar popülaritesini artırıyor. Özellikle sosyal medya fenomenlerinin oluşturduğu ince bel , geniş basen ve büyük göğüs imajı moda sektörünü dahi etkiliyor. Pek çok ünlü moda markasının sonbahar-kış sezonu afişlerinde bu etkiyi görüyoruz. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr Sarper Mete, “2022 yılında BBL (Brazilian Butt Lift) prosedürünün popülerliğinin daha da artacağı oldukça aşikar” diyor.

Doğum sonrası estetik operasyonlar

Temel anlamı ile hamilelik dönemi ve sonrasında vücutta meydana gelen fiziksel özelliklerdeki değişimleri ele alan ve kadınların doğumdan önce sahip oldukları genç imaj görüntüsüne kavuşmalarını hedefleyen, son döneminde özellikle “annelik estetiği” adı ile geçen doğum sonrası cerrahi operasyonlar bütünü de, her dönem olduğu gibi 2022’nin popüler olacak trendlerinden biri gibi görülüyor.

Gebelik ve doğum sürecinde formasyonu bozulan vücudun gebelik öncesi durumuna dönmesini sağlayan bu cerrahiye talep de özellikle korona salgını dönemindeki evden çalışma fırsatı ile patlama göstermiş.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr Sarper Mete, annelik estetiği için de “2022 yılında da en çok uygulayacağımız estetik cerrahilerin başında yer alacağına kesin gözüyle bakıyorum.” diyor.

Meme protezlerinin değişme zamanı geldi!

Meme büyütme cerrahisi tüm zamanların en popüler cerrahi uygulamalarından biri.

Özellikle yeni jenerasyon ve son teknoloji meme implantlarının üretilmesi ile daha önceden meme büyütme operasyonu olan kişiler eski meme protezlerini bu yeni jenerasyon meme protezleri ile değiştirmek isteyebiliyorlar.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr Sarper Mete, 2022’de yeni meme büyütme operasyonlarının yanı sıra hali hazırda silikonu olan kişilerin meme protezlerini değiştirmek isteyebileceğini ifade ediyor.

Meme protezi değişimi sırasında yağ aldırma işlemi ile de bölgesel yağlar alınabiliyor, hatta alınan yağlar da meme bölgesine enjekte edilerek meme protezi değiştirirken aynı zamanda daha dolgun ve belirgin bir degaje bölgesi de elde edilebiliyor.

Göz çevresi estetiği, özellikle “fox eye” estetiği 2022’de de popüler olacak

2021 yılında gençleri etkileyerek, onların estetik arzularını uyandıran ünlüler trendleri belirlemeye devam etti. Bunların başında Bella Hadid gibi estetik operasyondan kaçınmayan popüler mankenler vardı. Ayrıca Danla Biliç gibi popüler Türk influencerlar da bu trendi daha da popüler hale getirdi.

Bu nedenle 2022 yılında da tilki gözü (fox eye) olarak adlandırılan göz estetiği trend olmaya devam edecek gibi gözüküyor. Maske takılmasına bağlı göz çevresi bölgesinin ön plana çıkması da bu bölgeye yönelik işlemlere ilginin artmasındaki diğer bir etken olarak kendini gösteriyor.

- Reklam -
Exit mobile version